Aloja

Limbažu fonds izsludina projektu konkursu un rīko „Ziedotāju apli” Alojas novadā

Aizvadītā gada nogalē Limbažu fonds ieguva jaunu un pozitīvu pieredzi rīkojot Latvijā vēl ne tik izplatīto „Ziedotāju apli”, kas palīdzēja piepildīt Limbažu novada iedzīvotāju ieceres sava novada ikdienas uzlabošanai. Šogad fonds apņēmies šo pozitīvo akciju turpināt. 2018.gada pirmais „Ziedotāju aplis” norisināsies Alojas novadā.

 

Limbažu fonds aicina būt aktīviem un ikvienam, kuram ir ideja, kas vērsta uz sabiedrisku labumu, un sapnis par tās īstenošanu, izmantot iespēju un līdz 16.februārim iesniegt savu pieteikumu. Konkursa nolikums un pieteikuma forma pieejama www.limbazufonds.lv. Šajā reizē idejas konkursā iesniegt aicināti tieši Alojas novada iedzīvotāji.

 

Pasākums „Ziedotāju aplis” notiks piektdien, 23.februārī, Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrā – bibliotēkā „Sala”. Pirms tā norises žūrija no iesniegtajiem pieteikumiem izvēlēsies 3-4 veiksmīgākās idejas. To autoriem pasākuma laikā tiks dota iespēja 6 minūtes prezentēt savu ieceri un tikpat ilgs laiks, lai atbildētu uz jautājumiem. Vienu minūti ideju aizstāvēs Labdarības vēstnesis, kurš arī būs pirmais ziedotājs. Pēc tam pasākuma dalībnieki dos apsolījumu savam ieguldījumam šī projekta īstenošanā, kas var būt gan materiāls ziedojums, gan kontakti, gan laiks un zināšanas.

 

“Ziedotāju aplis” ir atvērts ikvienam iedzīvotājam, kurš vēlas uzklausīt un kļūt par atbalstītāju. Ziedojumu apsolīšana notiek klātienē, un ziedotājiem ir iespēja sekot līdzi pieaugošajai summai un izaicināt citus dalībniekus.

 

“Tev nav jābūt bagātam, lai būtu žēlsirdīgs,” tā saka filantrops Frederiks Mulders, kurš ir “Ziedotāju apļa” („Giving circle”) idejas autors. Un tieši tā ir arī šīs metodes būtība, kas parāda, ka par ziedotāju var kļūt ne tikai turīgi uzņēmēji. “Ziedotāju aplis” ir iespēja satikties oriģinālu ideju autoriem un cilvēkiem, kuri vēlas ieguldīt novada attīstībā savus līdzekļus, entuziasmu, laiku un zināšanas. Tā ir iespēja neformālā gaisotnē uzklausīt, iedvesmoties, atbalstīt un motivēt darboties tālāk. “Ziedotāju aplis” pierāda, ka nozīmīgs ir ikviens, pat simbolisks ziedojums. Šis ir viens no labdarības veidiem, kas dod iespēju cilvēkiem lielākā mērā ietekmēt un meklēt risinājumus tām problēmām, kuras viņiem ir svarīgas, būt vairāk iesaistītiem labdarības un kopienu organizācijās, veido ziedotāju uzticēšanos, samazina ziedošanas “risku”.

 

Sandra Taube
Nodibinājuma „Limbažu fonds”
Sabiedrisko attiecību speciāliste