Aloja

Mīlestības svētki Alojas Ausekļa vidusskolā

IMG_2701

Ceturtdien, 15.februārī, Alojas Ausekļa vidusskola svinēja Svētā Valentīna dienu, kuru organizēja vidusskolas Skolēnu dome un tās vadītāja, direktores vietniece ārpusstundu jautājumos Ineta Lopenova.

 

Skolā bija jūtama patīkama atmosfēra un smaidi skolēnu sejās. Dienas garumā tika uzņemtas bildes skolotājas Irēnas Graviņas un skolēnu veidotajā fotostūrī, visa skola tērpās sarkanā, pie katra kabineta durvīm bija lasāmas atziņas par mīlu. ”Mīlestība iet caur vēderu” –  garajā starpbrīdī ar saldiem našķiem varēja mieloties tirdziņā, ko sarūpēja skolas vecāki un bērni, skolotāja Vija. Arī skolas puiši bija romantiski! Ik pa brīdim daudzām pretī nākošajām meitenēm smaidošas sejas un roze rokās.

 

Tomēr nenoliedzami pasākuma kulminācija bija konkurss ”AAV Valentīna un Valentīns 2018”, kuru vadīja Amanda Saulāja un Gusts Roļskijs. Par uzvarētāju titulu cīnījās klašu izvirzīti puiši un meitenes no 5. līdz 12. klasei. Žūrijā mīlas eksperti: skolotāja Anita Roļskija, direktore Ina Šternfelde, Staiceles vidusskolas direktore Sandra Brokāne, aktīvās atpūtas centra “Eži” pasākumu asistente Madara Lopenova. Dalībniekiem bija jāpierāda sevi, darbojoties dažādās jomās, – puzles likšanā, mīlas dziesmas vārdu rakstīšanā, dažādu žanru deju izpildīšanā. Katrai disciplīnai pāri tika izlozēti no jauna, un dalībniekus vērtēja individuāli. Starp disciplīnām notika arī klašu karaokes konkurss, kurā žūrija izvēlēja 3 labākos – 5., 6., kā arī apvienoto 10. un 12.klasi. Par skolas šī gada Valentīniem žūrija kronēja Vanesu Ēķupi un Valtu Kokinu (10.kl), kuri balvā ieguva dāvanu karti kafejnīcā ”Ninas”. Pēc pasākuma visi kopīgos dejas ritmos priecājās diskotēkā, kuru spēlēja Azārijs Andreičiks, Emīls Kondrāts.

 

Mīlestības svētki Alojas Ausekļa vidusskolas skolēnos vairoja siltumu, kas tik ļoti nepieciešams sniegotajā ziemā. Ir jāmīl – sevi, draugus, ģimeni, sev tuvos, jā, arī suni, kaķi un visus mums mīļos. Tāpēc Valentīna diena ir lieliska iespēja pateikt visdārgākos vārdus, ja arī dažkārt ikdienā mums tas piemirstas.

 

Alojas skolēnu domes prezidenta vietniece Arta Bārda

[Not a valid template]