Aloja

Novadnieku pulkam pievienojušies 19 jaundzimušie

10.martā Alojas kultūras namā svinīgā sarīkojumā “Bērniņš ienāk pasaulē” sveica jaundzimušos un viņu ģimenes. Kopš pērnā gada rudens, kad pašvaldība sveica 20 jaundzimušos, Alojas novada iedzīvotāju pulkam pusgada laikā pievienojušies vēl 19 bērniņi, tostarp dvīnīši. Sumināja 5 ģimenes no Staiceles, 8 ģimenes no Alojas, 1 – no Braslavas pagasta un 5 ģimenes no Brīvzemnieku pagasta.

 

Pašus jaunākos novadniekus un viņu ģimenes uzrunāja Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda. Pēc uzrunas Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas p.i. Inga Neimane mazulīšu vecākus iepazīstināja ar katrai horoskopa zīmei raksturīgāko, aicināja ģimenes iedegt svecīti no lielās goda sveces un piemiņai atstāt dzeltenu pirkstu nospieduma “lapiņu” stilizētā kokā. Savukārt valsts simtgades gadā dzimušo “zelta lapiņa” turēsies īpašā Latvijas simtgades ozolā, ko gleznojusi Alojas mūzikas un mākslas skolotāja Sandra Lagzdiņa.

 

Katra ģimene kopā ar apsveikumu saņēma arī 100 euro, kas simbolizē pašvaldības atbalstu. Katram bērniņam bija sarūpēti adīti zābaciņi, ko darinājušas Staiceles rokdarbnieces Ināra Spidāne, Laila Līsmane, Inese Timermane, Inga Indriksone un Indra Jaunzeme.

 

Svinīgo sarīkojumu kuplināja Vilzēnu tautas nama bērnu vokālā ansambļa “Pienenītes” dalībnieču skanīgās dziesmas (vadītāja Daina Mūrniece).

 

Liānas Lilenblates-Sipko teksts un foto

*fotogrāfijas no pasākuma ģimenes var iegūt, rakstot uz e-pastu: prese@aloja.lv

[Not a valid template]