Aloja

Jautrais svētku rīts PII „Auseklītis” un video sveiciens Latvijai Brīvības svētkos!

2. maijs Alojas pilsētas bērnudārza “Auseklītis” pagalmā sākās saulaini un jautri, jo visas trīs grupiņas – „Zaķēni”, „Mārītes” un „Bitītes” – bija sanākušas kopā, lai ar audzinātājām un auklītēm iesaistītos dažādās rotaļās un dziesmās par Latviju un Rīgu kopā ar mūzikas skolotāju Jolantu Jansoni, kura muzicēja kokli un dziedāja.

 

Jautrais svētku rīts tika veltīts Latvijas simtgadei un 4.maija svētkiem, ko mēdz dēvēt par Latvijas otro dzimšanas dienu. Šiem svētkiem gatavojāmies jau iepriekš – veidojām video sveicienu un atklājām, cik daudz un ko mēs zinām par mūsu valsti. Bērniem ir ļoti svarīgi just piederību Latvijai, tādēļ arī ļāvām bērniem izteikties, lai vai kāda būtu atbilde uz jautājumu, jo galvenais bija rast interesi par mūsu valsti. Neskatoties uz to, ka bērni bija sakautrējušies un iepriekš nesagatavoti šiem jautājumiem, visi  bija lieli malači un lieliski izklāstīja savas domas par Latviju.

Šajā video sveicienā ir apkopotas jaukas, mīļas, humora pilnas atbildes un, protams, arī gudras mazo bērnu domas par dzimto zemi – Latviju. Mūsu bērni ir Latvijas lepnums!

Liels paldies Helmutam Bondaram, kurš palīdzēja tapt šim video sveicienam!

PII „Auseklītis” skolotāja Kristiāna Aivija Viļumsone