Aloja

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) kopā ar Hanse Parlament aicina apmeklēt konferenci “Meistari nākotnes veidošanā – jauni uzņēmēju apmācīšanas un uzņēmējdarbības nodošanas veidi”

Bez nosaukumaLatvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) kopā ar Hanse Parlament aicina apmeklēt konferenci “Meistari nākotnes veidošanā – jauni uzņēmēju apmācīšanas un uzņēmējdarbības nodošanas veidi”, kas notiks 2018. gada 5. Jūnijā no plkst. 09:00 līdz 18:00 un 6. jūnijā no plkst. 9.00 līdz 12.00 viesnīcā “Islande”, Ķīpsalas iela 2, Rīgā. Aicinām pasākumu apmeklēt arī medijus, iepriekš piesakoties.

 

Pasākumā piedalīsies ārvalstu eksperti no visām Baltijas jūras reģiona valstīm, lai novērtētu uzņēmēju pašreizējo pieredzi, kā arī uzklausītu ieteikumus profesionālai sabiedrības izglītošanai. Dienas laikā notiks prezentācijas par jauno uzņēmēju apmācību iespējām un dažādiem atbalsta pasākumiem. Tāpat plānots stāstīt par konkrētiem risinājumiem un jau veiksmīgi realizētiem izmēģinājuma projektiem.

 

Hanse Parlament un Baltic Sea Academy prezidents Makss Hogeforsters  skaidro, ka visās Baltijas jūras reģiona valstīs ir ievērojams uzņēmēju un vadošo darbinieku trūkums, kas noved pie nopietnām izaugsmes problēmām mazo un vidējo uzņēmumu nozarēs: “Attīstības temps ir daudz zemāks nekā tam vajadzētu būt, un demogrāfisko iemeslu dēļ šis deficīts nākotnē palielināsies. Tiek lēsts, ka Latvijā darbaspēks līdz 2030.gadam samazināsies par aptuveni 25%. Ņemot vērā šo straujo kritumu no vienas puses, bet novecojošo uzņēmumu īpašnieku skaitu no otras puses, kļūst aizvien grūtāk apmierināt augsto pieprasījumu pēc pēctecīgiem uzņēmējiem.”

 

Konference tiek organizēta Interreg Baltijas Jūras reģiona programmas ietvarosHanzas Parlamentam sadarbojoties ar LTRK, lai nodrošinātu profesionālu amatnieku apmācību, kā arī panāktu drošu uzņēmumu pārņemšanu un jaunizveidošanu partneriem no visa Baltijas jūras reģiona. Hanzas Parlamenta sastāvā ir 50 ekonomiskās kameras no 13 ziemeļaustrumu un Baltijas jūras valstīm, kā arī 18 universitāšu apvienība no deviņām Baltijas jūras reģiona valstīm.

 

Lai piedalītos konferencē, lūdzam iepriekš reģistrēties: https://ej.uz/HanzeConference

 

Dalība ir bez maksas.

 

Medijus aicinām pieteikt dalību rakstot uz e-pastu: pr@chamber.lv