Aloja

Alojas Ausekļa vidusskolā dzimst jauna tradīcija

AAV_tradicija_2018

Saulains 26.maija rīts Alojas Ausekļa vidusskolas sporta hallē iesāka jaunu pasākumu basketbola turnīru “AAV izaicina…”, veltītu arī Latvijas 100gadei.

Ideja par šādu turnīru AAV radās šajā pavasarī, bet realizēta tika maijā. Ir teiciens ,ka pirmie kucēni jāslīcina , bet tas nekas….Pirmo izaicinājumu pieņēma pieci bijušie AAV skolnieki no dažādiem laikiem, pretī stājās Alojas Ausekļa vidusskolas puišu basketbola izlase. Pasākumu atklāja AAV direktore Ina Šternfelde un idejas reģeneratore direktores vietniece Ineta Lopenova. Katrs abu komandu spēlētājs veica nelielu prezentāciju par sevi. Pirmoreiz Alojas sporta hallē bija ieradies bijušais AAV audzēknis, staicelietis, Andris Avotiņš, kurš bija patīkami pārsteigts un pat šokēts par redzēto. Viņš atcerējās pirmos treniņus mūsu mazajā zālītē un teica paldies pirmajiem treneriem Jurim Arumam un Aldim Pinkam. No Alojas viņa izglītības un basketbola ceļš aizvijās uz Rīgu, Valtera basketbola skolu un pat tika klauvēts pie Latvijas U-18 izlases durvīm, šobrīd Andris ir tāljūras kuģa kapteiņa palīgs. Vēl prezentācijā atklājās fakts ,ka ir arī 14.klases skolnieks . Tā sevi pieteica Helmuts Bondars, kurš skolu pabeidza pirms diviem gadiem.

Laiks spēlei. Pirmo grozu nācās gaidīt samērā ilgi, jaunais pasākums bija sasaistījis rokas abu komandu puišiem. Tomēr tad precīzs tālmetiens padevās Mikum Trauliņam no skolas izlases, līdz ar to Mikus iekļuva vēsturē. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām vecākajiem sakrāti 18 punkti , bet jaunākajiem 13. Puslaiks noslēdzas 36 : 29 par labu absolventiem. Skolas komandas pašcieņu šis rezultāts bija aizskāris ļoti pamatīgi , trešajā spēles ceturksnī jaunie “vecajiem” sakūra pamatīgu ugunskuru un atguva vadību pirms pēdējām desmit minūtēm 47 : 46. Lai kā centās un spurojās skolas izlase , taču pieredze un meistarība piederēja absolventiem ,kas droši noturēja uzvaru šajā pirmajā jaunās tradīcijas spēlē 64 : 58. Noslēguma ceremonijā Ineta Lopenova apbalvoja abu komandu spēlētājus , spēles sekretāres māsas Viļumsones Kitiju un Kristiānu (bijušās AAV audzēknes) , spēles tiesnesi Aldi Pinku (arī AAV pasen pabeidzis). Absolventu komandā spēlē Andris Avotiņš, Alvis Jēkabsons, Dāvis Martinsons, Helmuts Bondars, Jēkabs Ģērmanis. AAV izlasē Renārs Krastiņš, Markus Ķirsis, Endijs Kalniņš, Mikus Trauliņš, Gusts Roļskijs ,Rūdolfs Āboltiņš, Haralds Siktārs. Ziedojumi no šis spēles tiks veltīti Alojas Ausekļa vidusskolas foto stāsta veidošanai. Visi pasākuma dalībnieki noslēgumā vienojās ,ka rudenī vai ziemā šī ideja tiks turpināta jaunā formātā un daudz plašākā veidā.

Aldis Pinka ( AAV absolvents)