Aloja

V Starptautiskais jauno pianistu konkurss „Мuzikālā lilija” Baltkrievijā

No 19. – 21. aprīlim Baltkrievijas pilsētā Novopolotskā  notika V Starptautiskais jauno pianistu konkurss  „Мuzikālā lilija”. Konkurss notiek reizi divos gados.  Konkursā piedalījās talantīgie pianisti no Baltkrievijas, Krievijas un Latvijas. Latviju pārstāvēja Staiceles MMS 5.klases audzēknis Ruslans Andrejevs un pārstāvēja godam, iegūstot 2.vietu savā vecuma grupā.

Konkursa žūrija: 

Priekšsēdētājs Ģildjuks Jurijs – Baltkrievijas Nopelniem bagātais mākslinieks, Baltkrievijas Valsts Mūzikas akadēmijas klavieru nodaļas profesors.

Žūrijas locekļi:  Arnis Zandmanis –  J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, kurš sniedza arī meistarklasi pedagogiem un audzēkņiem. Jevgēnija Gorbunova – pasniedzēja mūzikas koledžā pie Baltkrievijas Valsts Mūzikas akadēmijas. 

Konkursa organizācija bija augstā līmeni. Konkursantiem bija nodrošinātā ēdināšana, telpas nodarbībām. Noslēguma dienā visi, kas vēlējās, varēja doties ekskursijā pa divām pilsētām – Polocku un Novopolocku! Katrs konkursants saņēma piemiņas dāvaniņas no organizatoriem. Laureātiem tika pasniegti diplomi un balvas.