Aloja

Alojieši Ādažos smēlās idejas uzņēmējdarbības vides uzlabošanā

5.oktobrī Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda, Attīstības nodaļas vadītāja Mārīte Petruševica un komercdarbības speciāliste Zane Lapšāne-Celma devās uz Ādažu novadu, kur apmeklēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Siguldas biznesa inkubatora (Siguldas BI) un Ādažu novada domes organizēto iedvesmas un tīklošanās dienu, kur sabrauca dalībnieki no LIAA Siguldas biznesa inkubatora atbalsta teritorijas.

 

Tikšanās laikā Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks informēja par Ādažu novada attīstības tendencēm, pašvaldības izaicinājumiem vides veidošanā, kā arī par pašvaldības nozīmi uzņēmumu skaita pieaugumā.

 

Ādažu uzņēmēju biedrības vadītājs Uldis Štēbelis dalījās pieredzē par biedrības darbu, uzņēmēju savstarpējo sadarbību un sadarbību ar pašvaldību uzņēmējdarbības attīstībā.

 

Siguldas BI vecākā projektu vadītāja Gundega Janberga-Vanaga dalījās novērojumos par Siguldas BI teritorijā ietilpstošo novadu vides pazīmēm un uzņēmēju aktivitāti.

 

Diskusijas noslēgumā pašvaldības pārstāvji diskutēja par iespējām veicināt uzņēmējdarbību un savstarpējo sadarbību. Tika akcentētas uzņēmējdarbības problēmas, kā arī meklēti risinājumi.

 

Dienas noslēgumā diskusijas dalībniekiem bija iespēja apmeklēt vairākus uzņēmumus. Tika apmeklēts SIA “Pelegrin”, kas nodarbojas ar ultravieglo lidaparātu ražotni, SIA “Felici” – musli Graci ražotne, kā arī SIA “Rubrig” – uzņēmums, kurā ražo bērnu rotaļu un sporta laukumu gumijas segumus.

 

LIAA Siguldas BI šādas tikšanās iecerējis organizēt regulāri, apmeklējot visas novadu pašvaldības, kuras ietilpst LIAA Siguldas BI atbalsta teritorijā. Diskusijas dalībnieki šo ieceri atbalstīja, kā arī uzskatīja, ka apzinot novadu problēmas uzņēmējdarbības jomā, tiekoties var tās kopīgi risināt un nonākt pie pozitīva rezultāta.

 

Sagatavoja Zane Lapšāne-Celma

V.Bārdas un M. Petruševicas foto