Aloja

Biedrība “Lapiermuiža” veicina bērnu un jauniešu pievēršanos veselīgam dzīvesveidam

IMG_20181101_202105_projekts

Alojas novada biedrība “Lapiermuiža” ar Alojas domes atbalstu veiksmīgi realizējusi nevalstisko organizāciju projektu “Aktīva, veselīga un fiziskām aktivitātēm bagāta dzīvesveida popularizēšana Alojas novada bērnu vidū.”

Mūsu projekta mērķis bija veicināt bērnu un jauniešu izaugsmi caur veselīgu un aktīvu atpūtu, caur treniņiem kvalitatīvi un ar saturu aizpildīt brīvo laiku visa gada garumā. Caur šiem treniņiem iemācīt bērniem un jauniešiem saprast, kas viņi ir, ko viņi vēlas. Organizēta brīvā laika pavadīšana vasarā ir ierobežota līdz ar skolas brīvlaika sākšanos, jo skolas pulciņi un citas interešu aktivitātes vasaras periodā nenotiek. Bērni un jaunieši vēlas arī vasarā iegūt jaunas emocijas, fiziski izlādēties un uzlādēties. Arī Alojas novadā bērniem un jauniešiem vasarā pavadīt kvalitatīvi un interesanti brīvo laiku ir ierobežotas iespējas. Tādēļ ar šī projekta starpniecību vēlējāmies dod iespēju bērniem un jauniešiem nodarboties ar fiziskām aktivitātēm kvalificēta trenera uzraudzībā visa gada garumā, tas ir caur karatē apgūt dzīves gudrību un uzlabot fizisko sagatavotību.

Pateicoties piešķirtajam finansējumam, esam ceļā uz mērķa pilnīgu sasniegšanu. Par piešķirtā finansējuma līdzekļiem tika iegādāts kvalitatīvs sporta inventārs, t.i., lecamauklas, barjeru komplekti, precizitātes ķepas, konusi, nūjas aerobikai, hanteles u.c. inventārs. Šis inventārs ļāva arī vasarā aktīvi un kvalitatīvi bērniem nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm Alojas Ausekļa vidusskolas stadionā.

Šī projekta ietvaros notika arī Vidzemes kartē kluba audzēkņu paraugdemonstrējumi Ozolmuižas pamatskolā un Alojas Ausekļa skolas parkā Alojas pilsētas svētku ietvaros. Pateicoties tam, ka treniņi notiek visu gadu, arī vasarā, bērnu fiziskā sagatavotība ir daudzkārt uzlabojusies, tas ir ļāvis jaunajiem censoņiem celt savu fizisko sagatavotību un jau kuplākā skaitā (7 bērniem) piedalīties Vidzemes karatē kluba rīkotajās sacensībās bērnu karatē čempionāts “Baltic Sun Cup 2018”. Sadarbībā ar Vidzemes karate kluba augsti kvalificētiem treneriem arī turpmāk veicināsim veselīgu dzīvesveidu Alojas novada bērnu vidū.

 

Sagatavojusi Marika Dūrena