Aloja

Notiks Latvijas 100 gadei veltīts draugu koncerts Hēdemestes vidusskolā

LV_EST_concert

Staiceles pamatskola jau 3 gadus draudzējas ar Hēdemestes vidusskolu Igaunijā. Mēs kopā svinam abu valstu svētkus, braucam ciemos, organizējam sporta pasākumus un kopīgus labdarības koncertus.

 

Šogad mēs uzrunājām arī citas Alojas novada skolas – Alojas Ausekļa vidusskolu un Staiceles sporta profesionālo vidusskolu piedalīties kopā ar mums Latvijas valsts simtgadei veltītā koncertā Hēdemestē, Igaunijā.

 

14.novembrī mēs dosimies uz Igauniju, Hēdemestes vidusskolu, lai kopā svinētu un priecātos par mūsu valsts dzimšanas dienu. Mēs esam sagatavojuši koncertprogrammu, kurā Staiceles pamatskolas skolēni dziedās latviešu tautas dziesmas, Alojas Ausekļa vidusskolas deju kolektīvs dejos latviešu tautas dejas, Vilzēnu tautas nama ritma grupa ”Radiridirī” atskaņos ritmiskus skaņdarbus un Staiceles pamatskolas teātris rādīs pantomīmu. Koncerta nobeigumā kolektīvi mācīs igauņu skolēniem savas dejas un dziesmas.

 

Staiceles sporta profesionālās vidusskolas audzēkņi Hēdemestes 7.-12.klašu audzēkņiem sagatavojuši viktorīnas jautājumus par Latviju.

 

Sagatavojusi Sandra Brokāne, Staiceles pamatskolas direktore