Aloja

Alojas novada pašvaldības mūzikas skolas saņems „Latviešu kordziesmas antoloģiju”

Ar nacionālā mazumtirgotāja ELVI atbalstu 100 Latvijas mūzikas skolām tiks uzdāvināta „Latviešu kordziesmas antoloģija” — 12 sējumi, ko veidojis profesionāls kolektīvs diriģenta Imanta Kokara un mūzikas zinātnieka Arnolda Klotiņa vadībā. Grāmatas ir ELVI dāvinājums Latvijas simt gadu jubilejā, lai izglītotu par mūsu valsts muzikālo mantojumu. „Latviešu kordziesmas antoloģija” ir paredzēta gan profesionāliem mūziķiem, gan mūzikas skolu audzēkņiem, gan klausītājiem un citiem interesentiem. Alojas novada pašvaldībā grāmatas saņēma Alojas mūzikas un mākslas skola.

 

Katrā A4 formāta nošu sējumā ir ne mazāk kā 200 lappušu, un tie ir iesieti cietajos vākos. Notīm ir pievienoti fotoattēli, radošās biogrāfijas, komponistu portreti un komentāri. Visi teksti, arī dziesmu vārdi, ir tulkoti angliski, ir pievienota arī latviešu valodas izrunas paraugvārdnīca. Izdevums ir saņēmis Ministru kabineta, Kultūras ministrijas un laikraksta „Diena” balvu.

 

Idejas autors Uldis Kokars stāsta: „Antoloģijas tapšana ilga 12 gadus, un esam lepni par paveikto: katrā sējumā ir pārstāvēti nozīmīgākie sava laika Latvijas autori un viņu vērtīgākais devums a cappella kormūzikā. Šīs grāmatas ir unikāls mācību un iedvesmas materiāls, un ar nacionālā mazumtirgotāja ELVI gādību antoloģiju dāvanā saņems 100 mūzikas skolas visā Latvijā.”

 

SIA ELVI Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine piebilst: „Nepārspīlēšu, ja teikšu, ka kormūzika ir viena no Latvijas pamatvērtībām. Simtgades noskaņās ir svarīgi atstāt paliekošu materiālu mūsu tautas muzikālās kultūras izzināšanai un godalgot korus, kas stiprina patriotismu gan Dziesmu svētkos, gan ikdienā. Turklāt šī misija saskan ar galveno ELVI vērtību — par savējiem!”

 

Papildu informācija:

ELVI sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālr.: 26300952, 29736404

E-pasts: sab.attiecibas@elvi.lv

www.elvi.lv