Aloja

Alojas novada trešklasnieku ekskursija uz Cēsīm

Jau vairākus gadus Alojas novada 3. klašu skolēni  dodas  kopīgā rudens ekskursijā uz Cēsīm, lai uzzinātu kaut ko jaunu un iepazītu tuvāk viens otru.

31.oktobra rītā Alojas Ausekļa vidusskolā satikāmies ar Staiceles pamatskolas, ar Ozolmuižas pamatskolas un Alojas Ausekļa vidusskolas trešklasniekiem, lai, pirms dodamies ekskursijā, vienotos kopīgā draudzības stundā. Uzzinājām ne tikai viens otra vārdu, bet arī pastāstījām, kas mums katram patīk vislabāk. Visvairāk kopīgā ir puišiem – daudzus vieno futbola spēle. Pēc kopīgas dziesmas un draudzības cepumu ēšanas devāmies ceļā.

Vispirms Cēsīs apmeklējām zinātkāres centru „ZINOO Cēsis”, kurā tiek mācīta zinātne skolēniem saprotamā valodā. Centra mērķis ir atraisīt cilvēkā dabisko zinātkāri, likt domāt par to, kā darbojas apkārtējā pasaule, kā arī iepazīt tehnoloģijas. Dienas noslēgumā izvērtējot ekskursiju ZINOO, 99 % skolēnu centra apmeklējums ļoti patika.

Tā kā laika apstākļi šajā dienā bija ļoti jauki, pusdienas Cēsīs ieturējām svaigā gaisā Maija parkā, kur dīķi, netālu no mums, peldēja melnie gulbji.

Interesants piedzīvojums mums visiem bija kāpšana Cēsu Jaunās pils tornī, kurš ir apmēram sešus stāvus augsts. Ieraugot pilsētu no putna lidojuma, daudzi iesaucās: ”Cik skaisti!”

PALDIES par skaisto ekskursiju Alojas novada domei un, protams, skolēnu vecākiem! Lai katra ekskursija tik draudzīga un interesanta!

 

Skolotājas Maija Andersone (Staiceles pamatskola), Sarmīte Rozīte (Alojas Ausekļa vidusskola), Anta Tobiasa (Ozolmuižas pamatskola).