Aloja

Alojas novada „Entuziastu turnīrs 4:4” volejbolā.

2018.gada 1.decembrī  plkst.11.00 Alojas Ausekļa vidusskolas sporta hallē volejbola entuziasti un visi tie, kam gribēja izkustēties, kā arī uzturēt sevi fiziskajā formā ieradās, lai cīnītos par „Entuziastu turnīra 4:4” kausu. Šis turnīrs domāts tikai Alojas novada iedzīvotājiem un viņu draugiem, lai veicinātu volejbola attīstību un popularizēšanu iedzīvotāju vidū. Prieks, ka atsaucība spēlēt šajā turnīrā mūsu Alojas novadā bija liela. Piedalīties varēja gan vīrieši un jaunieši, gan skaistā dzimuma pārstāves.  Bija arī tādi, kuri gribēja piedalīties, bet nevarēja ierasties dažādu iemeslu dēļ.

Kopā sanāca 21 spēlētāji. Neierasti  šajā turnīrā bija tas, ka nebija nepieciešama komanda, jo dalībnieki pieteikties varēja individuāli un komandu, kurā spēlēs izlozēja tikai sacensību dienā. Katrā komandā četri spēlētāji. Pēc izlozes izveidojās 5 komandas un četrās no tām pa vienai skaitā dzimuma pārstāves Inga Konrāde, Inese Grasberga, Sanija Ozola, Laura Bitmane. Katra komanda izdomāja nosaukumu. Komanda „VID” kapteinis Deniss Kuzmenko, Didzis Irmejs, Valters Stumps, Inga Konrāde. Komanda „Inese” kapteinis Austris Kārkliņš, Andis Kārkliņš, Rolands Lācis, Inese Grasberga. Komanda „Pirmais decembris” kapteinis Mārcis Pēkšens, Vilnis Elstiņš, Valdis Bārda, Sanija Ozola. Komanda „3+1” kapteinis Sandris Možvillo, Jānis Ričards Rudzītis, Normunds Volde, Laura Bitmane. Komanda „Nav puišu” kapteinis Jānis Gailītis, Kaspars Rudzītis, Ivars Mauriņš, Valdis Možvillo. Visas komandas spēlēja vienā grupā un līdz divām uzvarām.

Turnīra gaitā parādījās līderu komanda „Inese”,  kura gandrīz visas spēles uzvarēja ar 2:0 un iegūstot 11 punktus, no 12. Un viņi izcīnīja arī pirmo vietu un turnīra kausu. Lielu pretestību šai komandai izrādīja tikai otrās vietas ieguvēji – komanda „VID” , piekāpjoties līderiem ar 2:1. Par trešo godalgoto vietu cīnījās komandas „3+1” un „Nav puišu”. Beidzot spēles, abas komandas bija ieguvušas 5 punktus, tāpēc visu izšķīra savstarpējā spēles rezultāts ( kur arī bija norisinājusies sīva cīņa par uzvaru un stiprāki izrādījusies komanda „Nav puišu”, kuri ar 2:1 uzvarēja „3+1”). Līdz ar to komanda „Nav puišu”  iegūst trešo vietu, bet nelaimīgajā ceturtajā vietā „3+1”. Turnīra piektajā vietā komanda „Pirmais decembris” ar 2 punktiem.

Balvas sarūpēja Alojas novada sporta skola un Sandis Bērziņš dāvināja pirmajai vietai katram izbraucienu ar krosa motociklu, kā arī Laura Bitmane papildināja balvu klāstu ar dabas veltēm – skaisti noformētiem bišu krēmvieda medu un ziedputekšņiem. Paldies sponsoriem un sportistiem par atbalstu. Tiksimies citos turnīros.

Dainārs Konrāds