Aloja

Autobraucēju ievērībai: jārēķinās ar palēninātu satiksmi uz Rīgas apvedceļa, kā arī Jūrmalas un Saulkrastu virzienā

Līdz ar vasarīgā laika atgriešanos un ceļu remontdarbiem nedēļas nogalē jārēķinās ar palēninātu satiksmi.

Uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne) uz tilta pār Mazo Juglu norit remontdarbi un satiksme ar luksoforiem vai satiksmes regulētājiem tiek organizēta pa vienu joslu. Aicinām autovadītājus iespēju robežās izvēlēties citus braukšanas maršrutus. Ātrums pie tilta 50 km/h.

Arī uz Rīgas apvedceļa (A4) pārvada pār Daugavpils šoseju satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar priekšrocības zīmēm.

Uz Jūrmalas šosejas (A10) satiksme Jūrmalas virzienā notiek pa vienu platu joslu un, iespējams, nedēļas nogalē tā var būt lēnāka. Jūrmalas apmeklējumam aicinām izmantot vilcienu vai arī caurlaides iegādāties tīmeklī.  

Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa izbraukšana var prasīt pat stundu, jo trīs posmi ir regulēti ar luksoforiem un divi citi ar priekšrocības ceļa zīmēm. Vēl šodien, 17. jūlijā Rīgas virzienā satiksmei būs slēgta nobrauktuve uz autoceļu Saulkrasti–Sēja–Ragana (P6) un arī nobrauktuve no autoceļa P6 Rīgas virzienā. Ir organizēti apbraucamie ceļi. Ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h.  

Uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu satiksme tiek organizēta pa Jelgavas virziena brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā. Remonta posms prasa ceļā pavadīt pusstundu vai pat vairāk.

Būvdarbi valsts ceļu tīklā patlaban notiek uz vairāk nekā 60 ceļu posmiem. Aicinām autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem, kā arī ievērot visus ierobežojumus un luksoforu signālus būvdarbu posmos. Ar visiem būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem var iepazīties kartē VAS Latvijas Valsts ceļi mājas lapā www.lvceli.lv.

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz galvenajiem autoceļiem:

  • Uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļā trīs luksoforu posmi un divi posmi ar priekšrocības zīmēm, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Saulkrastu apvedceļa izbraukšanai var būt nepieciešama stunda.
  • Uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne) uz tilta pār Mazo Juglu satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar luksoforiem vai satiksmes regulētājiem ar ātruma ierobežojumu 50 km/h.. Satiksme ir apgrūtināta un var prasīt daudz laika ceļā, jo sevišķi darbdienu rītos un vakaros. Uz pārvada pār Daugavpils šoseju (A6) satiksme tiek organizēta pa vienu joslu ar priekšrocības zīmēm, ātruma ierobežojums 50 km/h.
  • Uz Daugavpils šosejas (A6) starp Skrīveriem un Aizkraukli ir viens ar luksoforiem regulēts posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h.
  • Uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu satiksme notiek pa brauktuvi Jelgavas virzienā pa vienai joslai katrā virzienā. Ātruma ierobežojums posmā 70 km/h. Remontposma izbraukšanai nepieciešama vismaz pusstunda.

Uz reģionālajiem autoceļiem visvairāk luksoforu posmu – septiņi ir uz autoceļa Pūri–Auce–Grīvaiši (P96), savukārt garākais remontdarbu posms ir no Ventspils Kuldīgas virzienā (P108) ar pieciem luksoforu posmiem. Abu izbraukšanai var būt nepieciešama stunda.

Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz reģionālajiem autoceļiem:

  • Uz autoceļa Ventspils–Kuldīga–Saldus (P108) no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām ir vairāk nekā 20 km garš remontposms un pieci ar luksoforiem regulēti posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h – jārēķinās ar to, ka ceļā tur būs jāpavada stundu.
  • Uz autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) posmā no dzelzceļa pārbrauktuves Siguldā līdz Jūdažiem viens luksoforu posms un 70, 50 un 30 km/h.
  • Uz autoceļa Inčukalns–Ropaži–Ikšķile (P10) posmā no Tīnūžiem līdz Ikšķilei trīs luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h
  • Uz autoceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30) posmā no Vecpiebalgas līdz Inķēnkalnam satiksmi trijos posmos regulē ar luksoforiem, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h.
  • Uz autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) 15 km garā posmā no Aknīstes Subates virzienā viens luksofora posms un divos posmos satiksmi organizē regulētāji. Ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un pusstunda ceļā.
  • Uz autoceļa Madona–Varakļāni (P84) posmā no Madonas līdz tiltam pār Kuju ir divi luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Ceļā var prasīt līdz pusstundai.  
  • Uz autoceļa Jelgava–Tērvete–Lietuvas robeža (P95) no Tērvetes līdz robežai ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Ceļā jāpavada aptuveni pusstundu.
  • Uz autoceļa Pūri–Auce–Grīvaiši (P96) posmā no krustojuma ar autoceļu Jelgava–Dobele–Annenieki (P97) līdz krustojumam ar autoceļu Dobele–Krimūnas–Zaļenieki (V1098) septiņi luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Posms prasīs 50 minūtes ceļā. Darbi uzsākti arī ceļa turpinājumā līdz Penkulei.
  • Uz autoceļa Talsi–Dundaga–Mazirbe (P125) no pagrieziena uz Valdemārpili (P126) līdz Cīruļiem ir viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h – posms prasa nepilnu pusstundu ceļā.
  •  

 Remontdarbi šajās dienās sākušies uz vairākiem reģionālajiem autoceļiem:

  • uz autoceļa Valka–Rūjiena (P22) posmā no Ērģemes līdz Vēveriem;
  • uz autoceļa Krāslava–Preiļi–Madona (P62) no Mētrienas līdz Lazdonai Madonas novadā;
  • uz autoceļa Pūri–Auce–Grīvaiši darbi tagad notiek divos līdzās esošos posmos – no Dorupes līdz pat Penkulei ir kopumā septiņi luksoforu posmi un vairāk nekā stunda ceļā;
  • uz autoceļa Kandava–Saldus (P109) pirms Remtes;
  • uz autoceļa Skrunda–Aizpute (P117) posmā no Kazdangas līdz Aizputei.

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv un navigācijas lietotnē Waze.

Informāciju sagatavoja VAS Latvijas Valsts ceļi Komunikācijas daļa un Satiksmes informācijas centrs