Aloja

Aizvadīts 2. posms Latvijas Amatieru un Junioru čempionātā motokrosā

Pagājušās nedēļas nogalē (18. jūlijā) Jaunpilī norisinājās 2. posms Latvijas Amatieru un Junioru čempionātā motokrosā, kur plašā pulkā startēja motokluba “ASB” dalībnieki, izcīnot arī godalgotas vietas.

Latvijas Amatieru čempionātā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Ritvars Brunavs (MXIesācēji klasē), braucienos izcīnot attiecīgi 2. un 1. vietu. Tieši šajā klasē vismaz skaitliski konkurence bija vislielākā – abos braucienos kopā uz starta izgāja 37 sportisti. MX25+ klasē Toms Liepiņš ierindojās 3. vietā (braucienos – 3. un 4. vieta), bet uzreiz aiz goda pjedestāla jeb 4. vietu ieguva MX40+ klases braucējs Oskars Baltruņķis (braucienos – 3. un 5. vieta). TOP-6 ierindojās arī Normunds Šķepasts MX50+ grupā – 6. vieta kopvērtējumā (6. un 7. vieta braucienos), savukārt Latvijas Junioru čempionātā MX85 J klasē Kristeram Zemmeram 4. vieta (7. un 4. vieta braucienos).

Noteikti jāpiemin arī 4. jūlijā Alojā notikušais motokrosa posms, kur blakusvāģu Veterānu klasē Jāņa Sedlenieka un Ģirta Indrijaita ekipāža izcīnīja 2. vietu (1. un 2. vieta braucienos). Cīņa par uzvaru bija īpaši sīva, uz ko norāda fakts, ka līdz uzvarai 2. braucienā (un līdz ar to arī kopvērtējumā) pietrūka nepilnas 2 sekundes!

Komandu vērtējumā 2. posmā, kurā tika summēti punkti gan no Jaunpilī, gan Alojā notikušajām sacensībām, motoklubs “ASB” šoreiz ierindojās 4. vietā 35 komandu konkurencē, kas kopvērtējumā šobrīd dod 2. vietu. Jāpiebilst, ka Jaunpils posmā dažādu iemeslu dēļ nepiedalījās vairāki motokluba braucēji, savukārt Uģis Buklāgins diemžēl piedzīvoja smagu kritienu.

Detalizēti rezultāti Amatieru ieskaitē atrodami ŠEIT, Junioru ieskaitē – ŠEIT, bet rezultāti no Alojas posma – ŠEIT.

Nākamais posms norisināsies jau šosestdien (25. jūlijā) Ķegumā; tiekamies tur!

Sagatavoja: R. Paeglis