Aloja

Jaunzemnieku mototrasē noticis Latvijas čempionāta 1. posms

2. augustā Alojā, laikapstākļiem lutinot kā sacensību organizatorus, tā sportistus un publiku, norisinājās Latvijas čempionāta motokrosā 1. posms. Jaunzemnieku mototrasē bija pulcējušies vairāk nekā 140 sportistu no Latvijas, Igaunijas, Somijas, Lietuvas un pat Spānijas, kā arī teju 900 motosporta entuziastu. Sacensību dalībnieku vidū bija arī dalībnieki no vietējā motokluba MK ASB (J. Sedlenieks un Ģ. Indrijaitis). Sportisti kopumā sacentušies 11 klasēs.

Pasākuma organizators Māris Miezītis priecājas, ka laiks lutināja un dalībnieku bijuši daudz: “Šīs tomēr ir profesionālas sacensības. Šeit svarīgs nav kvantums, bet kvalitāte.”

Ineta Miezīte stāsta: “Sajūtas pēc sacensībām ir labas. Ir ieguldīts smags darbs, bet viss atmaksājās. Tomēr latiņa ir jātur!” Liels darbs esot ieguldīts, lai trase būtu patīkama gan dalībniekiem, gan baudāma skatītājiem.

Jautājot kādas sajūtas pēc pasākuma, Māris saka, ka kopumā par pasākumu esot bijis ļoti apmierināts. Esot bijuši gatavi visam, tomēr priecē arī fakts, ka sacensības pagājušas bez traumām.

Priecējot arī fakts, ka ir vietējie uzņēmumi un iestādes, kuri izrāda atbalstu šim pasākumam: Marko K, SIA AD Celtnieks, Alojas Miks D, Aloja-Starkelsen un citi.

Ieguldījumu šajā pasākumā sniedz arī Alojas novada pašvaldība, piešķirot finansējumu sacensību rīkošanai, arī ļaujot izmantot pašvaldības zemi pasākuma dienā.

Nākošais gads ir MK Aloja jubilejas gads – MK Aloja jau darbosies 25 gadus. Māris un Ineta stāsta, ka esot jāplāno jubilejas pasākums.

Sagatavoja: I. Vladimirova, R. Grosa

Foto: Jānis Pastars