Aloja

Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta ceļotāju dienās varēs doties velobraucienos un iepazīt reģiona kultūrvēsturi

Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar vietējām pašvaldībām sestdien, 22. augustā ikvienu piedzīvojumu kārotāju aicina uz Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta (turpmāk – ZBR) Ceļotāju dienu, kuras laikā varēs doties velobraucienos, pārgājienos un dažādos pasākumos iepazīt reģiona kultūrvēsturi.

Šis gads un nepieciešamība sabiedrībai fiziski distancēties nesis pārmaiņas arī  Nacionālo parku un Biosfēras rezervātu Ceļotāju dienu norisē, tāpēc jau pavasara ZBR Ceļotāju dienās aizsākta jauna tradīcija – kopā ar ierastajiem kolektīvajiem pasākumiem, piedāvāt arī individuāli izejamus vai ar auto izbraucamus maršrutus.

Biosfēras rezervātā ietilpst desmit pašvaldības, no kurām lielākā daļa ir atsaukusies Ceļotāju dienu iniciatīvai, kas ir lielisks veida kā popularizēt mazāk zināmus apskates objektus un vietas.

Salacgrīvas un Alojas novados notiks velo orientēšanas sacensības, dalībniekiem jādodas uz novadu tūrisma informācijas centriem, kur tie saņems individuāli izbraucamu maršruta plānu.  Mazsalacas un Burtnieku novados savukārt notiks kolektīvi velo braucieni. Burtnieku novads aicina apbraukt apkārt teiksmu un leģendu apvītajam Burtnieku ezeram (50km),  Mazsalacā tiks gaidīti velo braucēji 115 km garam Zaļā dzelzceļa braucienam.

Šogad ZBR teritorijā ir atvērts jauns un spilgts kultūrvēstures un apmeklētāju centrs – ZTornis. Bijušajā ūdenstornī, kas reiz apgādājis  Zilaiskalns ciematu ar ūdeni, tapusi interaktīva ekspozīcija, tāpēc 22. augustā visas dienas garumā Kocēnu novads ir sarūpējis aktīvās atpūtas pasākumu “Esi zvērā”.

Visu Ceļotāju dienu pasākumu programmu un individuālo maršrutu shēmas var atrast ZBR Facebook lapā https://www.facebook.com/Ziemelvidzeme/.

Plašāka informācija:

Arta Krūmiņa
Ziemeļvidzemes bisofēras rezervāta koordinatore
Mob.tālr.: 26119220
arta.krumina@daba.gov.lv
www.daba.gov.lv