Aloja

Madonā aizvadīts 4. posms Latvijas Amatieru un Junioru čempionātā motokrosā

Foto (uz 3. pakāpiena): Madonā blakusvāģu Veterānu klasē 3. vietu izcīnījušie Jānis Sedlenieks un Ģirts Indrijaitis (motoklubs “ASB”)

22. augustā Madonā, mototrasē “Smeceres sils”, norisinājās šīs sezonas priekšpēdējais, 4. posms Latvijas Amatieru un Junioru čempionātā motokrosā solo klasēs, bet dienu vēlāk uz starta izgāja arī kvadriciklu un blakusvāģu dalībnieki, kuriem tas bija 3. posms no pieciem paredzētajiem. Atskatīsimies, kā šajās sacensībās startēja motokluba “ASB” dalībnieki, un kāda pirms noslēdzošā posma ir situācija kopvērtējumā!

MX Iesācēji

Ritvars Brunavs šajā posmā ieņēma 4. vietu (braucienos attiecīgi 6. un 4. vieta), taču jāpiemin arī plašais dalībnieku pulks, kas stājās pie starta barjeras – kopā abos braucienos piedalījās 41 braucējs. Taču sezonas kopvērtējumā, pateicoties veiksmīgiem startiem pirmajos trijos posmos (2 vieta, 1. vieta, 2. vieta), R. Brunavs atrodas 2. vietā, un tikai par četriem punktiem atpaliek no kopvērtējuma līdera, kas sola aizraujošas cīņas noslēdzošajā posmā Aizputē, kas norisināsies nākamnedēļ.

MX25+

Tomam Liepiņam Madonā visai stabila 2. vieta, arī braucienos ieņemot divas 2. vietas. Tā pati 2 vieta T. Liepiņam arī pašreizējā sezonas kopvērtējumā, no uzvarētāja atpaliekot 22 punktus.

MX40+

Arī Oskars Baltruņķis “Smeceres silā” izcīnīja 2. vietu gan abos braucienos, gan posmā. Sezonas kopvērtējuma tabulā O. Baltruņķis pirms pēdējā posma ir 1. vietā, tuvāko sekotāju apsteidzot par 16 punktiem. Sezonas pašreizējā kopvērtējumā 8. vietu ar vienu izlaistu posmu ieņem Dmitrijs Popakuls.

MX50+

Kā ierasts, šajā klasē startēja divi motokluba “ASB” braucēji – Normunds Šķepasts un Ints Ķikulis. N. Šķepastam šajā posmā 5. vieta (4. un 7. vieta braucienos), savukārt I. Ķikulim 7. vieta (braucienos – divas 6. vietas). Sezonas kopvērtējumā šobrīd abi braucēji ir viens otram blakus – N. Šķepasts atrodas 5. vietā, bet septiņus punktus un vienu pozīciju aiz viņa – I. Ķikulis.

Blakusvāģi (Veterānu klase)

Jānis Sedlenieks un Ģirts Indrijaitis Madonas posmā izcīnīja 3. vietu (braucienos 2. un 6. vieta), sezonas kopvērtējumā atkrītot uz 2. pozīciju (priekšā palaižot posmā uzvaru izcīnījušo igauņu ekipāžu). Taču viss izšķirsies pēdējos posmos, jo līdz 1. vietai Sedlenieka/Indrijaita ekipāžai ir vien deviņi punkti.

Komandu kopvērtējums

Komandu kopvērtējumā motoklubs “ASB” Madonā izcīnīja 3. vietu, un šajā pašā vietā “MK “ASB”” pašlaik ierindojas arī sezonas kopvērtējumā. Noteikti jāpiebilst, ka iepriekšējos posmos iegūtu traumu, kā arī personīgu iemeslu dēļ Madonā uz starta neizgāja vairāki motokluba pārstāvji.

Ar detalizētiem posma rezultātiem individuālajās ieskaitēs iespējams iepazīties ŠEIT, blakusvāģu un kvadriciklu klašu rezultāti atrodami ŠEIT, pašreizējais sezonas kopvērtējums braucējiem redzams ŠEIT, bet komandu kopvērtējums – ŠEIT.

Sezonas noslēdzošais posms Latvijas Amatieru un Junioru čempionātā motokrosā solo klasēs tiks aizvadīts jau nākamās nedēļas nogalē (5. septembrī) Aizputē. Lai gan Aizputes posms nav no tuvākajiem mūsu novadam, aicinām kvēlākos motokrosa fanus sacensības apmeklēt arī klātienē. Iemesli tam ir vairāki – gan sīvās cīņas, kurās izšķirsies ne vien posma, bet arī sezonas kopvērtējuma uzvarētāji, gan vismaz šobrīd prognozētie patīkamie laikapstākļi!

Sagatavoja: R. Paeglis