Aloja

Izsludināts fotogrāfu konkurss LATIO melnbaltās fotogrāfijas kalendāra projektam “Pārmaiņas”

Jau 18. gadu tiek īstenots unikāls kalendāru projekts, kura mērķis ir godināt latviešu melnbaltās fotogrāfijas lielmeistaru darbus. Šoreiz, sadarbībā ar Latvijas Fotogrāfijas muzeju, jaunā kalendāra saturu izvēlēts uzticēt 13 dažādiem fotogrāfiem. Labākos darbus, kas tiks iekļauti 2021. gada kalendārā, noteiks ar žūrijas un publiska balsojuma palīdzību. Kalendāru paredzēts izdot ierobežotā daudzumā, tas nebūs nopērkams.

Latio valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns: “Nākamgad Latio svin 30 gadus. Par godu jubilejai vēlējāmies kalendāra konceptā iekļaut paliekošas liecības par laiku, ko patlaban piedzīvojam. 2020. gads ir īpašs ar pilnīgi jaunu kolektīvu un individuālu pieredzi, kurā ārējo apstākļu neparedzamība apsteigusi mūsu iekšējo gatavību tām. Tas arī kalpojis par iedvesmu šī gada kalendāram ar nosaukumu “Pārmaiņas”.”

Projekta pirmajā kārtā fotogrāfi aicināti līdz š.g 4. novembrim iesūtīt savas fotogrāfijas vietnē www.foto.latio.lv. Visus darbus izvērtēs žūrija, kurā darbosies fotogrāfi Jānis Deinats, Reinis Hofmanis, Latvijas Fotogrāfijas muzeja vadītāja Maira Dudareva, Latio valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns, kā arī Latio Mājokļu tirdzniecības nodaļas vadītāja Evija Dzenīte.

Otrajā kārtā 20 labākie darbi tiks publicēti vietnē foto.latio.lv, kurā līdz pat 15. novembrim ikviens reizi dienā varēs nobalsot par tiem darbiem, kurus vēlētos redzēt 2021. gada Latio kalendārā. Balsojumā tiks izvēlēti 13 labākie darbi, kas iekļūs kalendārā un par kuriem autori iegūs honorāru 150 EUR apmērā katrs.

Pirmo reizi Latio melnbaltās fotogrāfijas kalendārs izdots 2004. gadā. Šajā ikgadējā fotoprojektā iemūžinātas gan izcilu latviešu fotogrāfu individuālās kolekcijas, gan vairāku meistaru fotogrāfijas, kas apvienotas vienotā radošā koncepcijā.

2021. gada kalendārs “Pārmaiņas” plašākai sabiedrībai tiks prezentēts šī gada decembrī. Vairāk par Latio kalendāra projektu iespējams izlasīt vietnē latio.lv/lv/par-mums/foto-projekts