Aloja

“Valmiera/ORDO” sporto kopā ar skolēniem Alojā

Ceturtdien, 14.aprīlī, projekta “Spēlē kopā ar Valmiera/ORDO” ietvaros basketbolisti Akselis Vairogs un Kvameins Mičels apmeklēja Alojas Ausekļa vidusskolu, kur aizvadīja vairākas sporta nodarbības kopā ar piekto, sesto klašu skolēniem un Alojas novada sporta skolas jaunajām basketbolistēm.

 

Sporta nodarbību sākumā spēlētāji iepazīstināja ar sevi, pastāstīja, kā aizvada savu ikdienu un ko dara ārpus basketbola laukuma, kā arī salīdzināja sporta stundas skolās ar profesionālu basketbolistu treniņiem. Bērniem interesēja, no kāda vecuma „Valmiera/ORDO” spēlētāji ir sākuši interesēties par basketbolu un kā Kvameinam patīk Latvijā. Iesildoties kopā ar basketbolistiem, skolēni parādīja savas prasmes bumbas savaldīšanā un bija pārsteigti, cik daudz dažādu triku prot izpildīt Kvameins. Akselis Vairogs mācīja Alojas skolēniem, kā ar katru reizi, ņemot vērā nelielas viltības, var uzlabot sniegumu uzdevumu izpildē. Bērni nodarbības beigās atzina, ka saņēmuši kārtīgu motivācijas devu un sapratuši, ka komanda ir tik stipra, cik stiprs ir tās vājākais posms, tādēļ esot īpaši jāatbalsta komandas biedri, kuriem kāds uzdevums nesokas tik viegli kā citiem.

 

Nodarbības vēroja Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas audzēkņi, kuri piefiksēja nodarbību gaitu, vēroja „Valmiera/ORDO” spēlētājus un to uzdotos vingrinājumus. Iegūtās zināšanas un veiktie secinājumi tiks pielietoti tālākajā mācību procesā. Arī vidusskolnieki izmantoja iespēju aprunāties ar satiktajiem spēlētājiem un pat izaicināja Mičelu sacensties laukumā! Parādot savu precizitāti no trīspunktu metienu līnijas, cīņā zem groza Mičels piekāpās pretiniekam.

 

Atgādinām, ka 2015. /2016. gada basketbola sezonā tika uzsākts projekts “Spēlē kopā ar “Valmiera/ORDO”, kura ietvaros “Valmiera/ORDO” basketbolisti viesojās Vidzemes reģiona skolās un aizvadīja sporta stundas kopā ar skolēniem. Projekta “Spēlē kopā ar Valmiera/ORDO” mērķis ir popularizēt aktīvu, veselīgu dzīvesveidu, “Valmiera/ORDO” LBL1/BBL komandas basketbolistiem piedaloties sporta stundās un rādot pozitīvo piemēru par sportisku dzīvesveidu. Šogad basketbolisti viesojās pamatskolu klasēs, vadīja sporta stundas, piedalījās diskusijās par veselīgu dzīvesveidu, kā arī atbildēja uz bērnus interesējošiem jautājumiem par basketbolistu ikdienu.

 

Foto: Edgars Vaivads

 

Informāciju sagatavoja:

Lelde Bukovska

“Basketbola kluba Valmiera”