Aloja

Noslēdzies konkurss skolēniem „Gudrinieks dabaszinībās”

img-0018.480.347.sNovembra sākumā Staicelē norisinājās pasākums 5. – 6. klašu skolēniem „Gudrinieks dabaszinībās”. Tajā piedalījās Alojas Ausekļa vidusskolas, Staiceles vidusskolas un Ozolmuižas pamatskolas skolēni. Viņiem bija jāatbild uz jautājumiem par dabaszinību tēmu.

Sīvā cīņā ar viena punkta pārsvaru uzvarēja Ozolmuižas komanda (Mārcis Skrīvelis, Renārs Stumps, Mārtiņš Žukovskis, Sanis Žukovskis un Ērika Brigmane). Alojas Ausekļa vidusskolu pārstāvēja Rūta Vildere, Monta Milda Grīnberga, Laura Mangulsone, Kristīne Oinaskova un Edvards Kaļva, bet Staiceli – Aleksis Oskars Strauts, Klāvs Īle, Toms Poļaks, Markuss Melbārdis un Ernests Melbārdis.

Katra komanda saņēma piemiņas balviņas un nobaudīja gardu kliņģeri. Pēc konkursa skolēni noskatījās filmiņu par Latvijas valsts mežiem. Staiceles skolotājas Alda un Sandra vadīja nelielu ekskursiju pa Staiceles vidusskolu un tās apkārtni. Bija jauki! Par pasākuma norisi parūpējās Staiceles skolēni, to vadīja Megija Matvijuka un Mareks Migliņš, kā arī datorvīrs Emīls Kondrāds.

Paldies skolotājai Inatrai, Staiceles kultūras nama vadītājai Airai Lapkovskai par mājīgām telpām un laimes rata nodrošināšanu, Alojas novada izglītības speciālistei Ilzei Kapmalei un zemnieku saimniecībai „Brasliņas” par finansiālo atbalstu, un skolotājai Lienei par jauko prezentāciju.

Gaidīsim pavasari, kad spicākajiem ģeogrāfiem notiks pasākums Ozolmuižas pamatskolā!

Alojas novada dabaszinību metodiskās apvienības vadītāja Alda Ķēniņa