Aloja

Alojas tenisistu panākumi Latvijas komandu un Alojas novada čempionātos

Alojas tenisistu panākumi Latvijas komandu čempionātā

 

Šajā nedēļas nogalē noslēdzies Latvijas Republikas komandu čempionāts galda tenisā. Pēc četriem aizraujošām un notikumiem bagātiem sabraukumiem vairākās Latvijas pilsētās (Aloja, Preiļi, Bauska un Liepāja), abas galda tenisa kluba (GTK) “Aloja” komandas var lepoties ar sasniegtajiem rezultātiem.

 

Vīriešu augstākajā līgā bronzas medaļas izcīnīja GTK “Aloja” – Mazsalaca komanda, kuras sastāvā spēlēja Jānis Svīķis, Mārtiņš Svīķis, Romualdas Franckaitis, Aigars Rubenis un komandu čempionāta organizators Ervins Svīķis. Tautas līgā sudraba medaļas ieguva GTK “Aloja” komanda ar Arti Golubovu, Aivaru Balodi, Gunti Lezdiņu un Modri Golubovu sastāvā.

 

IMG_20150418_155211Tautas līgas fināla posms, tā pat kā pirmais sabraukums, norisinājās Alojā. GTK “Aloja” vīri pēc trīs nospēlētām kārtām bija kopvērtējumā augstajā 3.vietā, tas nozīmē, ka komanda jau automātiski bija nodrošinājusi dalību ceturtdaļfinālā. Tajā bija jātiekas ar Jūrmalas komandu, kuru izdevās apspēlēt ar rezultātu 4 – 1. Pusfinālā komandu sagaidīja Līvānu komanda, pret kuru 3.posmā tika piedzīvots sāpīgs zaudējums 3 – 4. Bet šoreiz viss bija pilnīgi savādāk, spēle beidzās ar rezultātu 4 – 0, komandai pa visu spēli zaudējot tikai vienu setu.

 

Finālā pretī stājās “Gulbene Konto” komanda, kura pusfinālā sensacionāli uzveica nomināli līgas spēcīgāko Cēsu komandu “Flo-Te”. Fināls izvērtās diezgan sasprings un emocijām bagāts, tomēr beigu beigās uzvaru svinēja Gulbenes komanda, ar rezultātu 4 – 2. Trešo vietu ieņēma “Flo-Te” komanda.

 

Augstākās līgas komanda pirms pēdējā posma bija gandrīz jau nodrošinājusi bronzas godalgas, lai to nodrošinātu bija nepieciešams izcīnīt divas uzvaras no trīs spēlēm, varēja arī cerēt uz pretinieku neveiksmēm, kas varētu izredzes uzlabot. Tomēr viss notika labvēlīgi tika uzvarētas divas spēles, piekāpjoties vienīgi 1.vietas ieguvējiem, GTK “Namejs” komandai.

 

Alojas novada sieviešu komanda 2014./2015. gada komandu čempionāta sezonā ierindojās 4.vietā, par trīs punktiem atpaliekot no bronzas vietas ieguvējām. Alojas komandas godu pārstāvēja Laura Pavāre, Laila Meinarda un Ieva Lepse.

 

Šī izvērtās ļoti veiksmīga sezona abām GTK “Aloja” komandām. Cerēsim, ka panākumi neizpaliks arī turpmāk, un novēlēsim mūsējiem sportisko izturību un veiksmi augstāka un zemāka līmeņa sacensībās!


Mūsu spēlētāji Alojas novada galda tenisa čempionātā

 

IMG_20150412_19271018.aprīlī Alojas Ausekļa vidusskolas sporta hallē norisinājās 5. un izšķirošais Alojas novada čempionāta posms galda tenisā. Pirms pēdējā posma bija saglabājusies intriga, jo pirmo divu vietu ieguvējiem – Artim Golubovam un Aivaram Balodim, bija vienāds ieskaites punktu skaits.

 

Sacensības noslēdzās ar Arta Golubova uzvaru, aiz sevis 2. un 3.vietā atstājot attiecīgi Aivaru Balodi un Modri Golubovu, tieši šādā secībā tika sadalītas kopvērtējuma labākā trijnieka balvas. Piemiņas kausi tika piešķirti ari 4-6 vietas ieguvējiem, 4.vietā jau otro gadu pēc kārtas ieņēma Andris Upītis, 5. – Aivars Maksims un sešinieku noslēdz Igors Ivanovs.

 

Sacensībās piedalījās pulks skaits dalībnieku no tādiem novadiem kā Rūjienas, Limbažu, Salacgrīvas, kā arī spēlētāji no Valmieras. Katrs posms bija emocijām un interesantu brīžu pilns. Novēlēsim, lai Alojas novadā interese par galda tenisu tikai pieaug, un nākošgad visi galda tenisa entuziasti tiks gaidīti šajās sacensībās!

 

Artis Golubovs