Aloja

Noslēgusies 2015.gada L.A.M.A. motokrosa sezona

19.septembrī Iecavā norisinājās astotais, noslēdzošais 2015.gada L.A.M.A. (Latvijas Alternatīvās Motosporta Asociācijas) čempionāta posms. Starp citu, Iecavā, Zorģu trasē šogad motosportisti sacentās divreiz, jo 6.posms, kas sākotnēji bija paredzēts Limbažos, pēdējā brīdī tika pārcelts uz Iecavu. Ja runājam par pēdējo posmu, jāsaka, ka tas solīja īpaši aizraujošas cīņas, jo vairākās klasēs uz uzvaru kopvērtējumā pretendēja vairāki sportisti. Arī dažiem MK «ASB» biedriem cīņa par augstām vietām kopvērtējumā joprojām bija aktuāla. Diemžēl dažādu iemeslu dēļ pēdējā posmā nepiedalījās vairāki motokluba sportisti. Pirms pēdējā posma treniņos potīti lauza Kristaps Dundurs, dažādu apstākļu dēļ nepiedalījās Ivo Mellups, pēdējos trīs posmus izlaida Mārcis Straume un Reinis Staškuns. Taču jāpiemin, ka sezonas laikā komandai pievienojās rūjienietis Kaspars Vītols.

 

Rezultāti kopvērtējumā:

16+ klasē jau pieminētais Reinis Staškuns palika 19.vietā 27 sportistu konkurencē. Jāpiebilst gan, ka Reinis piedalījās tikai trijos posmos.

 

26+ klasē Kristaps Dundurs izcīnīja 7.vietu starp 41 braucēju. Ja Kristapam nenāktos izlaist trešo, kā arī pēdējo posmu (kā jau iepriekš tika paskaidrots, Kristaps pirms šī posma iedzīvojās potītes lūzumā), viņš, ļoti iespējams, pacīnītos arī par pozīcijām kopvērtējuma TOP 3. Divos no posmiem Dundurs ieguva trešo vietu. 12.vietu ar dalību piecos posmos ieguva jaunpienācējs Kaspars Vītols.

 

Plaši pārstāvētajā 36+ klasē (sezonas laikā punktus izcīnīja 51 sportists) piedalījās trīs MK «ASB» pārstāvji: Mārcis Straume, Ivo Mellups un Gatis Grūbe. Diemžēl arī šo sportistu pozīciju kopvērtējuma tabulā ietekmēja vairāku posmu izlaišana. Mārcim ar dalību pirmajos piecos posmos — 12.vieta, savukārt  Ivo 21.vieta, piedaloties vien divos posmos (abos gan kāpts uz goda pjedestāla — izcīnīta 1. un 3.vieta). Gatim, piedaloties trijos posmos — 23.vieta.

 

Klasē 46+ līdz pat pēdējam posmam norisinājās sīva cīņa par otro vietu kopvērtējumā. Pirms 8.posma MK «ASB» sportists Normunds Šķepasts trešās vietas īpašnieku Aigaru Krasovski apsteidza tikai par vienu punktu. Zorģu trasē Normundam punktu starpību izdevās palielināt, kā rezultātā godam izcīnītā otrā vieta gan posmā, gan arī kopvērtējumā 31 braucēja konkurencē. Trijos posmos Normunds ieguva 3.vietu, trijos — 2.vietu. Guntis Landsmanis ar dalību divos posmos palika 17.vietā. Jāpiebilst, ka šīs klases uzvarētājs Juris Titovs izcīnīja uzvaru ne vien kopvērtējumā un visos posmos, bet pat katrā no 16 sezonas braucieniem.

 

Savukārt Retro klasē pirmajā pieciniekā 18 braucēju konkurencē ierindojās trīs MK «ASB» sportisti. Arī šajā klasē cīņa par goda pjedestālu kopvērtējumā norisinājās līdz pat pēdējam posmam. Māris Miezītis pēc 7.posma bija kopvērtējuma līderis, par četriem punktiem esot priekšā Mārtiņam Mušam. Diemžēl Zorģos treniņbraucienu laikā Māra motocikls izgāja no ierindas. Ar aizlienētu motociklu Miezītis spēja izcīnīt 5. un 2.vietu braucienos, taču ar to tomēr bija par maz, lai izcīnītu čempiona titulu, līdz kuram pietrūka tikai trīs punkti — otrā vieta gan posma, gan sezonas kopvērtējumā. Vērts pieminēt, ka divos posmos Mārim pirmā vieta, piecos — otrā. Kopvērtējuma trešo vietu Zorģos nosargāja Raimonds Homko, bet 5.vietā ierindojās Dainis Homko (pirmajos divos posmos Dainim 3.vieta).

 

Komandu kopvērtējumā MK «ASB»  ieguva 8.vietu 13 komandu konkurencē.

 

Kopumā vērtējot, šī motokrosa sezona noslēgta labi, taču žēl, ka visiem sportistiem neizdevās nobraukt pilnu sezonu. Nākošajā gadā klubā gaidāmas pārmaiņas, jo daļa sportistu vairs nevarēs piedalīties, bet to vietā nāks jauni sportisti un klubs startēs pilnā sastāvā un cīnīsies par godalgotām vietām gan braucienos un posmos, gan kopvērtējumā. Tiek domāts arī par to, lai arī nākamgad interesenti varētu motokrosu baudīt mūsu novadā (attiecīgi — nodrošināt posmus Alojā un Staicelē).

 

MK «ASB» vēlas pateikties saviem atbalstītājiem: Alojas novada domei, SIA «REXTAR LOGISTIC» (Guntars Grīnbergs), SIA «Miks D» (Māris Miezītis), SIA «ROUDS-MS» (Mārcis Straume), SIA «Marko K» (Sandris Kalniņš), ZS «BUĶI» (Normunds Šķepasts), Ainažu brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai (Gints Kopštāls), SIA «ALOJA-STARKELSEN», projektu vadītājai Ingai Možvillo, biedrībai L.A.M.A. (Ainārs Vilciņš), motosportistam un trenerim Leonam Kozlovskim, ZS «Dārziņi» (Jānis Blaumanis). Paldies Diānai Miezītei par MK «ASB» rezultātu apkopošanu pēc sacensībām, kā arī Alojas novada iedzīvotājiem, kuri kuplā skaitā apmeklē šos pasākumus klātienē. Uz tikšanos nākamajā sezonā!

 

Rolands Paeglis