Aloja

ZVSBL sezona tuvojas finišam

Tuvojoties īstam pavasara siltumam, tuvojas arī Ziemeļvidzemes sieviešu basketbola līgas izšķirošās cīņas. Pēdējie divi turnīra posmi notika Limbažos.

 

Pēdējā janvāra dienā pirmajā 2.posma spēlē tikās laukuma saimnieces un BK Aloja. Abas komandas bija praktiski optimālākajos sastāvos. Spēle bija līdzīga, pēc pirmā puslaika rezultāts 17:10 par labu BK Aloja. Trešajā ceturtdaļā limbažnieces 3 punktus atguva un rezultāts pirms izšķirošas ceturtdaļas 25:21. Ceturtās ceturtdaļas vidū alojieties bija ieguvušas 10 punktu pārsvaru 33:23, taču Limbažu komanda ar to negribēja samierināties un sākoties pēdējai minūtei vairs tikai 28:33, pēdējās sekundēs Ilze Šulce ar soda metienu nosaka galīgo rezultātu 34:28 par labu BK Aloja. Uzvarētājām I.Šulce guva 13 punktus, Signe Fiļipova 9, Limbažu komandai Anete Hildebrante 8, Zane Kalniņa 7.

 

Otrajā dienas spēlē kārtējais Alojas derbijs – BK Aloja pret Alojas novada sporta skolas meitenēm. Šajā reizē īstas spriedzes nebija, jaunās alojieties spēlēja vispār bez centriem, līdz ar to zaudējot cīņu zem groziem abos laukuma galos. Gala rezultāts 61:20 par labu BK Aloja, viņu labā Kamena Kirilka guva 16 punktus, S.Fiļipova 15, sporta skolas komandā Alija Neļķe 13.

 

Pēdējā posma spēlē tikās Limbažu un Alojas NSS komandas. Ja iepriekšējā spēlē jaunās spēlētājas saskārās ar auguma pārsvaru, tad šajā limbažnieču pārsvars zem groziem bija nomācošs, alojieties punktus guva ar lielām problēmām un tikai no distances. Spēles gala rezultāts 73:12 par labu laukuma saimniecēm, viņām A.Hildebrante guva 27 punktus, Alojas komandā A.Neļķe 8.

 

3.posms notika, turpat, Limbažos 19.martā. Tāpat kā iepriekšējā sabraukumā pirmajā spēlē tikās Limbažu un BK Aloja dāmas. Šoreiz spēles scenārijs bija savādāks. Jāatzīst, ka spēle bija visai miegaina , bagāta ar abpusējām kļūdām un neprecizitātēm. Jau pirmās spēles minūtes bija piesātinātas ar kļūdu virkni, 3.minūtē Signe Fiļipova ar diviem precīziem soda metieniem panāca vadību alojietēm, tā arī bija pirmā un pēdējā reize spēlē, kad vadībā bija BK Aloja. Otrā ceturtdaļa, ja atmiņa neviļ, bija ja ne pati mazrezultatīvākā ZVSBL vēsturē, tad ļoti tuvu tai. Daudz skriešanas, grūstīšanās, piezīmju, bet ļoti maz… basketbola. Alojietes vienīgo grozu guva ceturtdaļas pirmajā minūtē, limbažnieces pēdējā. Pēc puslaika rezultāts 12:7 par labu mājiniecēm. Ar milzu grūtībām alojieties nākamajā spēles ceturksnī atspēlēja 3 punktus. Neskatoties uz brāķi metienos un citos spēles elementos Limbažu meitenes kontrolēja spēles gaitu, galotne tomēr bija nervoza, 8 minūtes vidū Limbažu pārsvars +2, taču tas arī viss ko iespēja alojieties.

 

Limbažu meitenes svinēja pirmo uzvaru savstarpējās spēlēs ar 26:23, uzvarētājām A.Hildebrante guva 12, zaudētājām K.Kirilka 11 punktus.

 

Nākamajā cīņā tikās Limbažu un Alojas NSS komandas. Spēle bija daudz kvalitatīvāka par iepriekšējo, ja neskaita 3.ceturtdaļu, kas joprojām ir sporta skolas meiteņu psiholoģiskā barjera, spēle bija samērā līdzīga. Gala rezultāts 58:23 par labu Limbažu komandai, kurām A.Hildebrante guva 13, S.Proskurina 12 punktus, alojietēm Kristiāna Viļumsone 8.

 

Un posmu noslēdza Alojas komandu kārtējā “draudzēšanās”. Šoreiz viss bija kā pienākas, personiskās piezīmes 22 pret 20 par labu jaunākajām, pārsistas lūpas, zilumi, asumi, vārdu pārmaiņas. Puslaiku it kā pārliecinoši uzvarēja BK Aloja, taču pēc pārtraukuma psiholoģiski un morāli labāk bija noskaņotas sporta skolas meitenes, kas apspēlēja “peldēt” sākušas pretinieces. Gala rezultāts protams par labu BK Aloja 54:26, bet morālais pārsvars par uzvarētu otro puslaiku sporta skolas meiteņu pusē. BK Aloja S.Fiļipova guva 32 punktus, sporta skolas komandai Arta Bārda 10.

 

Noslēdzošais čempionāta posms notiks 9.aprilī Alojā, cīņa par sezonas čempionu titulu ir sasniegusi baltkvēli. Basketbols nekad nebeidzas!

 

Aldis Pinka,

ZVSBL organizators