Aloja

Aizvadīts Latvijas IV olimpiādes delegāciju vadītāju informatīvais seminārs

13.aprīlī Valmierā norisinājās informatīvs seminārs, kurā tikās Latvijas IV olimpiādes organizatori – Latvijas Olimpiskā komiteja un Valmieras pilsētas pašvaldība – un aptuveni 80 Latvijas pašvaldību delegāciju vadītāji.

 

Tika pārrunātas aktualitātes saistībā ar Latvijas IV olimpiādi – komandu pieteikšana, priekšsacīkšu norise, sacensību gaita olimpiādes laikā, atklāšanas un noslēguma ceremonija, sportistu ēdināšana, naktsmītņu nodrošināšana u.c. nozīmīgi jautājumi. Pašvaldības izrādīja lielu interesi, kā arī nāca klajā ar dažādiem ierosinājumiem, kas varētu atvieglot olimpiādes organizēšanu, kā arī sacensību gaitu padarīt efektīvāku un sportistiem draudzīgāku.

 

Pašvaldību delegāciju vadītājus sveica arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis: “Priecē, ka pašvaldības savlaicīgi izrādījušas interesi par dalību Latvijas IV olimpiādē, pieteikšanos neatliekot uz pēdējo mirkli. Tas sekmē olimpiādes organizēšanas procesu. Sportistus dalībai olimpiādē pieteikušas jau vairāk nekā 60 pašvaldības, bet mēs plānojam, ka to skaits varētu sasniegt pat 85-90. Pateicoties tam, ka darbs pie olimpiādes organizēšanas uzsākts tik savlaicīgi, esmu pārliecināts, ka sportisti novērtēs sporta bāžu nodrošinājumu, sakārtotību, naktsmītņu un ēdināšanas piedāvājumu, kultūras programmas nodrošinājumu. Vēlu sportistiem veiksmi, cīņassparu un panākumus, delegāciju vadītājiem – izturību, bet organizatoriem – pacietību un izdošanos!”.

 

Latvijas IV olimpiādei ir izvēlēts sauklis “Iedvesmo Latviju! Piedalies, uzvari!”, kas radīts ar mērķi vienot sportistus kopējiem sporta svētkiem, veicināt patriotismu, pārsteigt ar sportisko sniegumu, iedvesmot un motivēt citam citu, kā arī mudināt Latviju, tās iedzīvotājus justies lepniem par saviem sportistiem un viņu sasniegumiem. Ar šo moto aicinām sportistus ne tikai trenēties un sevi pierādīt Latvijas līmenī, bet gatavoties cīņai par ceļazīmi uz Riodežaneiro, jo vieglatlētikas disciplīnā Latvijas IV olimpiāde būs arī kā pēdējais atlases posms XXXI Vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro, kas norisināsies no 5. līdz 21.augustam.

 

Par Latvijas IV olimpiādi

 

No 1. līdz 3.jūlijam Valmierā norisināsies Latvijas IV olimpiāde, ko organizē Latvijas Olimpiskā komiteja un Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju. Galvenais sadarbības partneris – Cēsu novada pašvaldība.

 

Latvijas IV olimpiādes programmā ir iekļauti 26 olimpiskie sporta veidi, no tiem Valmierā notiks badmintons, basketbols, bokss, futbols, handbols, šosejas riteņbraukšana, svarcelšana, triatlons, vieglatlētika, volejbols, pludmales volejbols un airēšanas slaloms. Tāpat Valmierā notiks olimpiādē iekļautais neolimpiskais sporta veids – orientēšanās – un paraugdemonstrējumi šahā. Arī svinīgā olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonija norisināsies Valmierā.

 

Atsevišķi sporta veidi tiks organizēti olimpiādes rīkotājpilsētas – Valmieras – sadarbības pašvaldībās. Cēsīs norisināsies cīņa, džudo, loka šaušana, paukošana, MTB riteņbraukšana, taekvondo, teniss, kā arī neolimpiskais sporta veids – florbols. Jūrmalā norisināsies airēšana, kas tiks organizēta Lielupē, bet Burtnieku novadā gaidāma burāšana, golfs, BMX riteņbraukšana un stenda šaušanas sacensības. Kocēnu novadā ikviens varēs vērot jātnieku sporta sacensības, bet Rūjienā – regbiju. Smaiļošana un kanoe notiks Limbažos, savukārt galda tenisa sacensības – Alojā. Rīgā Latvijas IV olimpiādes laikā norisināsies peldēšana un vingrošanas disciplīnas, bet Valkā – ložu šaušanas sacensības.

 

Olimpiādes organizatori pateicas visām pašvaldībām un sadarbības partneriem par atbalstu.

 

Informāciju sagatavoja:

Justīne Deičmane

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas

vadītājas vietniece

Mob. tālr.:26186068