Aloja

Aicinām uzņēmumus pieteikties kopstendā izstādē „Riga food 2016”

riga_food_2016Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI, bijušais LVAEI) aicina uzņēmumus pieteikties vietai Latvijas kopstendā izstādē „Riga Food 2016”, kurš kā katru gadu atrodas halles centrā un ir vienmēr plašs un pamanāms. Izstāde norisināsies no 7. līdz 10.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8 un tai ir liela nozīme pārtikas nozares attīstības veicināšanā un starpvalstu sadarbības sekmēšanā.

 

Izmaksas:
Neaprīkota platība EUR 69/m2 (bez PVN). Minimālā iespējamā laukuma platība – 10,5 m2, kurā ietilps koptelpām (virtuvei un noliktavai) vajadzīgā platības daļa (līdz 1,5m2 );
Dalības maksa EUR 99 (bez PVN).

 

Iesniedzamie dokumenti jānosūta elektroniski, adresējot Andrai Ūdrei (andra.udre@arei.lv) līdz š.g. 3.maijam. Oriģināli jānosūta pa pastu vai jāiesniedz personīgi Rīgā, Struktoru ielā 14, LV-1039.

 

AREI un LR Zemkopības ministrija, īstenojot programmu par atbalstu tirgus veicināšanai ar mērķi palielināt un diversificēt Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu piedāvā līdzfinansējumu dalībai Latvijas uzņēmumu kopstendā un aicina pieteikties dalībai 21. starptautiskajā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstādē „Riga Food 2016”.
AREI nodrošina izstādes dalībniekus ar līdzfinansējumu līdz 40% (tiešais maksājums Latvijas kopstenda dalībniekam) no neaprīkotas ekspozīcijas platības maksas, nepārsniedzot 18 m2 platību. Gadījumā, ja pretendentu iesniegumos norādītā līdzfinansējuma summa pārsniedz līdzfinansējumam plānoto kopējo finansējumu, LVAEI veic noteiktās atbalsta intensitātes proporcionālu sadalījumu.
Katram izstādes dalībniekam tiek nodrošināts kopīgs un vienots, pilnībā aprīkots stends- dizains, būve, uzņēmuma produkcijas paraugu vitrīna, 1info lete, 1 bāra krēsls, apspriežu galds ar krēsliem, atkritumu tvertne, grīdas segums, produkcijas noliktava, stenda tīrīšana, elektrības pieslēgums, bukletu turētājs, uzņēmuma nosaukuma uzraksts uz paneļa un logo.
Uz līdzfinansējumu dalībai kopstendā var pretendēt Latvijā reģistrēts komersants, zemnieku saimniecība, kooperatīvā sabiedrība, kas darbojas lauksaimniecības un pārtikas produktu ražošanas un/vai tirdzniecības jomā, izņemot zivsaimniecības nozari.

 

Pieteikšanās dalībai kopstendā:
Pretendents iesniedz šādus dokumentus:
Uzziņai: Pagājušajā gadā izstādē „Riga Food 2015” piedalījās 703 uzņēmumi no 37 valstīm. 48 % no dalībniekiem bija Latvijas ražotāji, 18%– Latvijas importētāji un vairumtirgotāji, savukārt 34 % uzņēmumu bija no ārvalstīm. Izstādē varēja paviesoties 15 valstu nacionālo kopstendu – Baltkrievijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Itālijas, Lietuvas, Luksemburgas, Gruzijas, Kanādas, Polijas, Uzbekistānas, Ukrainas un, protams, Latvijas – ekspozīcijās. Četru dienu laikā izstādi apmeklēja 38 539 interesenti, kas ir par 2 % vairāk nekā pērn. Vairāk informācijas: www.rigafood.lv.

docxPieteikuma_veidlapa_2016_Riga_food.docx

Papildus informācijai:

Andra Ūdre
AREI Starptautiskais pārtikas izstāžu projekts
Mob.tālr.29441332