Aloja

Sacensības šautriņu mešanā Jauniešu klubiņā “Čempiņš”

Atkal pavasaris ir klāt, un Jauniešu klubiņā “Čempiņš” 14.aprīlī visi interesenti iemēģināja roku šautriņu mešanā. Arā bija ļoti jauks laiks, un varbūt tāpēc gribētāju šoreiz bija ļoti maz, bet neskatoties uz to, sacensības notika veiksmīgi.

 

Spēlēja pēc vispārpieņemtajiem šautriņu mešanas noteikumiem, izmantojot trīs šautriņas. Spēles pamatā ir legs ar summu 301. Mērķis ir pēc iespējas ātrāk samest šo punktu summu. Divi legi veido vienu setu. Spēle skaitās uzvarēta līdz divu setu uzvarai.

 

Sacensību dalībnieki sadalījās divās grupās pēc dzimumiem. Meitenes bija atsaucīgākas nekā puiši, jo viņu skaits bija gandrīz divas reizes lielāks (piecas meitenes, bet puiši tikai trīs).

 

Starp puišiem Jāni Vītolu, Miku Čipotu un Daināru Konrādu cīņa izvērtās negaidīti sīva. J.Vītols uzvarēja D.Konrādu ar 2:1, bet Dainārs uzvarēja M.Čipotu ar 2:0. Savukārt Miks uzvarēja Jāni ar 2:0. Tātad 1.vietu izcīnīja D.Konrāds, 2.vietu M.Čipots, bet 3.vietā palika J.Vītols. Tā kā puiši bija trīs, tad visi saņēma diplomus un medaļas, kā arī mazus kārumiņus.

 

Meitenes cīnijās par kausu, medaļām un diplomiem. Cīņā par titulu piedalījās Diāna Merkuļjeva, Lauma Ustrisova, Sendija Romanovska, Sandija Eglīte un Elīna Konrāde. Čīņas bija spraigas un neiztika arī bez pārsteigumiem, kuru sagādāja pati jaunāka dalībniece E.Konrāde. Neveiksme piemeklēja L.Ustrisovu, jo viņa palika pēdējā, 5.vietā, kaut gan uzvarot 3.vietas ieguvēju D.Merkuļjevu savstarpējā spēlē ar 2:0, ar trīs punktiem augstāku vietu iegūt neizdevās. Tūlīt aiz pjedestāla palika S.Romanovska, ar četriem punktiem ierindojoties 4.vietā, jo savstarpējā spēlē zaudēja 3.vietas ieguvējai D.Merkuļjevai, kurai arī bija četri punkti. Likās, ka pirms pēdējas spēles cīņā par 1.vietu nekāds pārsteigums nebūs, jo S.Eglītei bija viens punkts vairāk (viņai bija seši punkti) nekā E.Konrādei (kurai tabulā bija pieci punkti). Sandijai vajadzēja uzvarēt tikai vienu setu, lai nepalaistu garām Elīnu, taču rezultāts bija pavisam negaidīts. E.Konrāde uzvarēja abus setus, noslēdzot spēli ar 2:0. S.Eglīte ar sešiem punktiem ierindojās 2.vietā, bet E.Konrāde ieņēma godpilno 1.vietu ar septiņiem punktiem. Turnīram noslēdzoties, meiteņu grupā 1.vieta E.Konrādei, 2.vieta S.Eglītei un 3.vieta D.Merkuļjevai. 

 

Paldies visiem par atsaucību un tiksimies nākamajos turnīros Jauniešu klubiņā „Čempiņš”!

 

Staiceles sporta organizators Dainārs Konrāds