Aloja

Uzsākti Staiceles tranzītielas un tilta remontdarbi. Noteikti satiksmes ierobežojumi

Uzsākti Staiceles pilsētas tranzītielas un tilta pār Salacu (valsts reģionālā autoceļa P15 Ainaži – Matīši posms no 28,674 līdz 29,919 km) pārbūves 1. un 2.daļas darbi. Darbu veicējs ir SIA “8CBR”, būvuzraugs SIA “Jurēvičs un partneri”, bet autoruzraugs SIA “Ceļu komforts”.

 

Šo darbu izmaksas plānotas 1 394 019 EUR (ieskaitot PVN). Projekta finansēšanai saņemta Valsts autoceļu fonda dotācija 774 000 EUR apmērā, bet pārējo sedz Alojas novada pašvaldības budžets, veicot aizņēmumu Valsts kasē.

 

Darbu apjomos paredzēts veikt tilta pār Salacu pārbūvi un 1,06 km ceļa posma (no Salacas tilta virzienā uz Aloju) pārbūvi. Darbus plānots pabeigt šī gada oktobrī.

 

Apbraucamais ceļšInformējam, ka būvdarbu laikā satiksme pār tiltu tiek organizēta pa vienu joslu. Īpaša uzmanība jāpievērš tam, ka tilta šķērsošanai ir noteikts transportlīdzekļa maksimālais platuma ierobežojums – 2,80 m, tāpēc transportlīdzekļiem, kas pārsniedz šo platuma atzīmi, tiek ieteikts apbraucamais ceļš caur Puršēniem un Rozēniem.

 

Jūnija vidū plānots divas reizes kādā no darbadienām vakarpusē pilnībā slēgt satiksmi pār tiltu uz 30 – 45 minūtēm. Par to plašāka informācija vēl tiks sniegta.

 

Lūdzam visus būt saprotošiem par veicamajiem būvdarbiem un ievērot noteiktos ierobežojumus.

 

Pauls Lielmanis

Alojas novada domes Attīstības nodaļas vadītājs