Aloja

Veselība un uzturs – nedalāmas vienības

Alojas novada domes finansētā Staiceles Radošo sieviešu kluba “Stazele” projekta “Veselības formula” ietvaros Staiceles pilsētas bibliotēkā bija tikšanās ar uztura speciālisti Ingu Pūci. Speciāliste uzskata, ka mums katram uzturs ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, kam ir tieša saistība ar mūsu veselību un izskatu.

 

Lektore norādīja, ka cilvēki vairāk sākuši pievērst pastiprinātu uzmanību ēdiena sastāvam un tā ietekmei uz organismu, ēšanas paradumiem.

 

Inga Pūce norāda, ka veselības uzlabošana nevar būt kampaņveidīga, jo tās atslēgas vārdi ir līdzsvars un mērenība it visā un katru dienu. Tieši ikdiena ir tā, kas nosaka dzīves kvalitāti un tās pamatprincipi ir regulāras ēdienreizes un pārdomāta ēdienkarte.

 

Tieši arī par ikdienas ēdienkarti izvērsās aktīvas diskusijas. Lektore norādīja dažas ļoti būtiskas lietas, kas mums ikdienā piemirstas. Runa bija par brokastīm, kas ir svarīgākā dienas maltīte, jo tā dod enerģiju visai dienai un tā būtu jāsāk ar augļu porciju. Lika atcerēties, ka pusdienas ir vienīgā ēdienreize, kurā ieteicams uzņemt gaļu, bet vakariņās – dārzeņi un piena produkti. Labam garastāvoklim un labai pašsajūtai nedrīkst aizmirst par fiziskām aktivitātēm, miegu, atpūtu.

 

Uztura speciāliste apgāza daudzus mūsu ikdienas pieņēmumus par diētām un neiesaka ar tām eksperimentēt!

 

Anita Strokša