Aloja

Izsludināta pieteikšanās Zviedrijas Biznesa gada balvai 2016, iekļaujot jaunu nomināciju – Tehnoloģiju un inovāciju balva

leadIzsludināta pieteikšanās Zviedrijas Biznesa gada balvai, kur šogad līdz 18. septembrim uzņēmumi ir aicināti pieteikt savus veiksmes stāstus trīs kategorijās – „Ilgtspējīgas attīstības balva”, „Gada jaunais uzņēmējs” un šī gada jaunums – „Tehnoloģiju un inovāciju balva”. Katrai no nominācijām var pieteikties ikviens uzņēmums vai organizācija, kas aktīvi darbojas Latvijā. Zviedrijas Biznesa gada balvu organizē Zviedrijas vēstniecība un Zviedrijas Tirdzniecības un Investīciju padome, balvu pasniegšanas ceremonija šogad notiks 13. oktobrī. Kā jau ierasts balvu pasniegšanas ceremonijā klātesošos uzrunās arī Zviedrijas vieslektors – šogad tas būs pasaulslavens futūrists, nākotnes tendenču pētnieks un inovatīvu biznesa sasniegumu atbalstītājs – Stefans Hitfors (Stefan Hyttfors).  

 

“Gadu no gada Zviedrijas Biznesa balva saņem arvien lielāku uzņēmumu interesi. Kuplais pieteikumu skaits mūs priecē un ļauj domāt, ka gan jauniem, gan pieredzējušiem uzņēmumiem ir svarīga ilgtspējīga attīstība. Ceram, ka šī pozitīvā tendence atspoguļosies arī interesē par balvu šogad un rezultēsies šī gada pieteikumu skaitā. Šogad lepojamies ar Zviedrijas Biznesa balvas jauninājumu – „Tehnoloģiju un inovāciju balvu”. Šī gada pavasarī socioloģisko pētījumu kompānijas SKDS veiktais pētījums parādīja, ka Latvijas uzņēmumi tehnoloģijām piešķir arvien lielāku lomu biznesa attīstībā un ir gatavi tās izmantot biznesa izaugsmei. Visefektīvāko jauno tehnoloģiju pielietojumu uzņēmumi saredz komunikācijā ar klientiem (76 %), biznesa procesu un produktivitātes uzlabošanā (61 %), kā arī jaunu produktu un pakalpojumu ieviešanā un attīstīšanā (51 %). Šie fakti tikai apstiprina to, ka jaunā nominācija “Tehnoloģiju un inovāciju balva” ir īstajā laikā”, saka Zviedrijas Tirdzniecības un Investīciju padomes Latvijā vadītājs Ansis Mūrnieks.

 

Pagājušā gada laureāts nominācijā „Gada jaunais uzņēmējs 2015” SIA „Gusto ” apliecina, ka titula iegūšana ir ietekmējusi viņu biznesa ikdienu. „Piedalīties Zviedrijas Biznesa gada balvā pašas nebijām plānojuši, taču dalībnieku sarakstam mūs pievienoja biznesa sieviešu biedrība „Bauskas Zonta klubs”. Liels bija pārsteigums, kad saņēmām ielūgumu uz pasākumu, kur mūs gaidīja finālistu kārtā. Jāatzīst, ka pēc titula saņemšanas jutām izmaiņas savā ikdienā, jo saņēmām lielāku mediju uzmanību, nostiprinājās klientu lojalitāte, kā arī jutām sabiedrības atzinīgo novērtējumu. Esam priecīgas un lepnas par saņemto titulu, jo tas mums devis lielāku pārliecību par sevi, tas licis mums saprast, ka mūsu izvirzītās biznesa vērtības ir pozitīvi novērtētas un atzītas, kas savukārt pastiprina mūsu pārliecību par to, ka mēs paši esam atbildīgi par savu labklājību”, komentē uzņēmuma dibinātāja Andra Katkeviča.

 

Uzņēmumu pieteikumus iespējams iesniegt līdz š.g. 18. septembrim, aizpildot formu „Zviedrijas Biznesa gada balvas 2016” oficiālajā mājas lapā www.swedishbusinessawards.com. Pieteikumus izvērtēs komisija, kurā iekļauti Zviedrijas vēstniecības, Zviedrijas Tirdzniecības un Investīciju padomes, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Zviedrijas Institūta, Zviedrijas Tirdzniecības kameras, Pasaules Dabas fonda pārstāvji un vairāku lielu uzņēmumu vadītāji.

 

Zviedrijas Biznesa gada balvu organizē Zviedrijas vēstniecība un Zviedrijas Tirdzniecības un Investīciju padome. Pasākuma koncepts balstās uz ikgadējas diskusiju platformas, kas pozicionēta kā korporatīvo līderu tikšanās vieta, lai gūtu iedvesmu un motivāciju augt un attīstīties. Sīkāka informācija par pieteikšanos Zviedrijas Biznesa gada balvai 2016 pieejama pa tālruni +371 67828046 vai e-pastu lettland@business-sweden.se

 

Informāciju sagatavoja:

Kristīne Kārkliņa, „LEAD. Korporatīvā Komunikācija”

Tālr. 26285265, e-pasts: kristine.karklina@lead.lv