Aloja

Mūsējie Somijā!

Aizvadītajā nedēļā, 27., 28., un 29. septembrī  mēs, Alojas Ausekļa vidusskolas 11.klases skolēni – Arta, Klāvs un Emīls kopā ar skolotāju Zintu Ādamsoni apmeklējām Central Baltic Enetrprise without Borders Inovāciju nometni  Somijā.

    Izbraucām 27. septembra pēcpusdienā, nakšņojot Tallinā. Tur sākām iepazīties ar pārējiem jauniešiem no citām Latvijas skolām, kuras arī piedalījās projektā. Nākamajā dienā ar prāmi ceļojām uz Helsinkiem, kur viesnīcā Sokos Hotel Presidentti norisinājās pirmā nometnes diena.

    Pasākums sākās ar motivējošu video un organizatoru uzrunām un Matthew Wood (Amcham Finland pārstāvja) lekciju, kam sekoja dažādi ”ledus-laušanas” uzdevumi. Vēlāk mēs tikām sadalīti grupās, kur pamazām sākām mēģināt izveidot savu biznesa ideju.

    Pasākuma otrajā dienā pulcējāmies Astoria Hall, kur mums tika dotas instrukcijas tirgus izpētei. Pēc  tam arī patiešām devāmies uz Kamppi iepirkšanās centru , kur pārbaudījām savu ideju iespējamību, runājot ar cilvēkiem un uzzinot viņu domas. Pēc pusdienām klausījāmies 11somijalekciju no Denis Cepun (Microsoft Finland pārstāvi), kurš stāstīja par dažādām jaunām tehnoloģijām un to pielietojumu. Pēc interesantās lekcijas savas ”biznesa idejas” prezentēja skolotāji, kuri arī tika ne mazāk nodarbināti nometnes laikā.

    Šīs nometnes laikā mēs guvām jaunu pieredzi gan komunicējot ar cilvēkiem, gan ieraugot, kāds ir skatījums cilvēkiem no citām valstīm un kultūrām, tā bija reizē arī iespēja pilnveidot savas angļu valodas prasmes. Tomēr visvairāk mūs priecē tas, ka ieguvām jaunus draugus un pozitīvas emocijas. Paldies skolotājai Dacei Vilnei par iespēju piedalīties, kā arī Inesei Mētriņai un Zintai Ādamsonei par izpalīdzību un atbalstu. Ar nepacietību gaidām nākamo nometenes pasākumu, kurš norisināsies Tallinā, novembrī.

Arta Bārda, 11.klases skolniece