Aloja

Blakusvāģu ekipāžas atskats uz 2016. gada sezonu

Kad zemi pārklāj sniega pārslas, ir laiks atskatīties uz paveikto arī motosportistiem. 2016. gada sezona motosportistiem Jānim Sedleniekam un Ģirtam Indrijaitim pagājusi bez traumām, bet ar dažādām tehniskām problēmām. Sportisti šogad startēja Latvijas Čempionāta posmos un Lietuvas Čempionātā. Atšķirībā no citiem gadiem, trijos Latvijas Čempionāta rīkotajos posmos pievīla tehnika, nenokļūstot līdz finišam. Līdz ar to sportisti Latvijas Čempionāta posmos pie spēcīgas konkurences kopvērtējumā ir 12. vietā. Lietuvas Čempionāta rīkotajos četros posmos ekipāža startēja trīs posmos, kopvērtējumā paliekot 3. vietā.

 

Sportisti piedalījās arī Pasaules čempionāta posmā Stelpē “Ziemeļvalstu veterānu un senioru čempionātā“. Ekipāža izcīnīja ceturto vietu savā klasē. Spilgtas atmiņas, spēcīga konkurence un kārtējā pārliecība par saviem spēkiem.

 

Savukārt Igaunijas Čempionāta posmos dalība bija vienā posmā –  Tihametsā izdevās kvalificēties ar labu rezultātu, bet sliktu laikapstākļu dēļ tika pieņemts lēmums sacensības neturpināt.

 

Izvērtējot paveikto, sportisti atzīst, kā kopumā ar sezonu ir apmierināti, vien apzinoties, ka savu iespēju maksimumu nav sasnieguši. Viennozīmīgi šajā sporta veidā, lai sasniegtu augstus rezultātus, nepietiek vien ar sportistu fizisko sagatavotību un motivāciju, svarīgs faktors ir tehnika. Lai arī mocīts sezonu uzsāka pilnībā saremontēts, tehniski sagatavots, šosezon tas pievīla.

 

Paldies par sniegto atbalstu un palīdzību klubam “Camk Latgale “, personīgi Aivaram Virzam, mehāniķim un padomdevējam Andrim Bičkovskim. Paldies atbalstītājiem TD&A, SIA “Lemminkainen Latvija”, SIA “Lacsed”, SIA “ Cramo”, SIA “Dandijs un Bo”. Paldies visiem līdzjutējiem, jo īpaši Uģim Ķeviņam, vislielāko pateicību sportisti izsaka savām ģimenēm. Visskaļāko paldies sportisti, Jānis un Ģirts, saka Aleksandram Leimanim. Cilvēkam, kurš trases malā pamana itin visu, par pašaizliedzīgo darbu komandā, vērīgo aci un palīdzīgu roku.

 

Abi braucēji vienā balsī apgalvo, ka nākamgad noteikti būs redzami Latvijas, Igaunijas un Lietuvas Čempionātos. Un kas zina, ja izdosies piesaistīt vēl kādu atbalstītāju, varbūt pat sadzirdēsim Pasaules čempionāta posmos Latvijā. Atliek vienīgi sagatavoties jaunajai sezonai vēl labāk kā iepriekš. Ko, protams, sportistiem arī novēlu. Izturību, pacietību un izaugsmi!

 

Lana Berga Sedleniece

Foto no personīgā arhīva