Aloja

Noslēdzies konkurss „Mans sapņu velosipēds“

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde no šā gada 10.oktobra līdz 17.novembrim organizēja radošo darbu konkursu vispārizglītojošo skolu 4.- 7.klašu skolēniem Vidzemē, lai pievērstu jauno satiksmes dalībnieku – velosipēdistu uzmanību velodrošībai.

 

Konkursa mērķis – veicināt skolēnu izpratni par velosipēdista  pienākumiem, piedaloties ceļu satiksmē, kā arī izglītot un atgādināt par velosipēda tehniskā aprīkojuma, tostarp atstarotāju, gaismas lukturu, atstarojošās vestes nepieciešamību, īpaši diennakts tumšajā laikā, slikti apgaismotos ceļa posmos un citos nepietiekamas redzamības apstākļos.

 

Radošo darbu konkursā piedalījās skolēni no dažādiem Vidzemes novadiem, iesūtot  zīmējumus, gan arī no koka un citiem materiāliem gatavotus sapņu velosipēdus. Jāpiebilst, ka bērni padomājuši gan par velosipēda aprīkojumu, gan par velosipēdista drošību, kā arī par ērtībām brauciena laikā ne tikai velosipēdistam, bet arī sunim, uzmontējot velosipēdam speciāli  viņam paredzētu guļvietu.

 

No Limbažu policijas iecirkņa apkalpojamās teritorijas konkursā piedalījās audzēkņi no Limbažu sākumskolas un Katvaru internātpamatskolas.

 

Pateicību par dalību konkursā saņēma Alojas Ausekļa vidusskolas 6.a klases audzēknis Roberts  Katkēvičs, kurš savam sapņu velosipēdam pievienojis arī velosipēda uzbūves aprakstu. “Tas ir izgatavots no vieglas koka konstrukcijas – eko velosipēds. Tam ir akumulators ar elektromotoru. Akumulatora uzlādētā elektroenerģija tiek izmantota ceļa apgaismošanai, pagrieziena rādīšanai, kā arī elektromotora piedziņai braucot pret kalnu, kustību sensoriem. Velosipēdam var iestatīt tādu apgaismošanas režīmu, ka to redz miglainā laikā – mirgojošas uguntiņas. Velosipēda rāmis apstrādāts ar atstarotājiem un luminiscējošiem zīmējumiem, lai perpendikulāri braucošie transporta līdzekļi laikus pamanītu velosipēdu. Stūrē iemontēts panelis, kur atrodas arī GPS.”

koka_velosipeds

Konkursā 1.vietu ieguva Gulbenes vidusskolas 4.b klase, 2.vietu ieguva  Alise Kolna no Barkavas pamatskolas, bet 3.vietu Liepnas vidusskolas 6.klases audzēknis Kalvis Pugejs.

Konkursu atbalsta Rīgas motormuzejs, Saulkrastu velo muzejs un Starptautiskās Policijas asociācijas Latvijas biedrība.

 

Sagatavoja:

Vineta Zēģele

Valsts policijas

Vidzemes reģiona pārvaldes

Kārtības policijas biroja

Prevencijas grupas

vecākā inspektore

Tālr. 26670637, 67014084

vineta.zegele@vidzeme.vp.gov.lv