Aloja

Radošā darbnīca Staiceles pilsētas bibliotēkā

Tuvojoties Ziemassvētkiem, katru gribas iepriecināt ar dāvaniņu, protams, vismīļākā ir paša gatavota. Lai varētu piepildīt sapni par vienreizējo dāvanu, Staiceles pilsētas bibliotēkā notika dāvanu gatavošana – vēja zvanu un sapņu ķērāju. Vienreizēja iespēja bija atklāt savas smaržas noslēpumu, jo tās gatavošanai pasniedzēja Anda Kolosova bija sagatavojusi vairāk kā 30 smaržu koncentrātus – rožu, jasmīnu, apelsīnu, citronu, kanēļa, koriandra u.c. augu. Tā bija vesela smaržu buķete, no kuras katra dalībniece miksēja savā pudelītē sev tīkamāko. Smaržoja visa bibliotēka.

Smaržu ieskauti sākās nopietni darbi – gatavoti vēja zvani. Gatavošana prasīja izdomu un saprašanu – cik, kur un kā siet gliemežvākus, kur piekarināt zvaniņu, lai vēja zvans kalpotu savai misijai – enerģijas piesaistīšanai. Visā darbā lielisks palīgs bija mūsu pasniedzēja Anda. Īpašu pacietību no viņas prasīja mūsu skološana sapņu ķērāju gatavošanā. Šis darbs prasīja ne tikai precizitāti un rūpīgumu, bet arī radošu pieeju, krāsu gammu saskaņu. Vakara gaitā tapa vairāki vienreizēji un neatkārtojami sapņu ķērāji, kas tikai apliecināja to, ka mums apkārt dzīvo ļoti radoši cilvēki.
Vai gatavotās smaržas, vēja zvani un sapņu ķērāji aizies dāvanu maisiņā Ziemassvētku rūķim, tas lai paliek gatavotāju ziņā, bet iegūtās zināšanas varēsim izmantot atkal citās nodarbībās!
Anita Strokša