Aloja

Svinīgā pasākumā pateicās par skaistiem un bagātiem kopdzīves gadiem laulībā

3.decembrī Alojas kultūras namā svinīgā pasākumā sumināja pārus, kuri laulībā nodzīvojuši 25 un vairāk gadus. Klātienē todien sveica astoņus pārus, kuri atsaucās Dzimtsarakstu nodaļas aicinājumam svētkus atzīmēt kopīgi.

 

Skanot mūzikai, gaviļniekus zālē ieveda Alojas pilsētas un pagasta pārvaldnieks Arvīds Ozols ar kundzi Ingu. Pasākuma vadītāja Inga Neimane bija apkopojusi katra pāra dzīvesstāstu. Viņas stāstījumu papildināja katra kāzu dienas foto, ko varēja redzēt uz ekrāna. Pirms sirsnīgās sveikšanas un gaviļnieku parakstīšanās Goda grāmatā, klātesošos uzrunāja domes priekšsēdētāja Dace Vilne.

 

Visskaļākie aplausi skanēja par godu staiceliešiem Ainai un Herbertam Timermaņiem, kurus vieno bagāts mūžs un 60 kopdzīves gadi. Zelta kāzu jubileju šogad svin rozēnieši Valija un Aivars Sprinči no Staiceles pagasta, bet 40 – braslavieši Dagnija un Zigurds Špūles. Savukārt ungurpiliešiem Ivetai un Agrim Vītoliem rit 35. gads laulībā. Trīsdesmit gadu kāzu jubileju atzīmēja Vija un Andrejs Beļajevi no Ozolmuižas un Gaumīšu ģimene – Maija un Guntis – no Alojas pagasta. Ne mazāk aplausu bija pelnījuši alojieši – Anda un Alvis Bondari un Silva un Vents Stumpi no Ozolmuižas  – par 25 gadiem laulībā.

 

Pasākuma noslēgumā, skanot valša ritmiem, pāri vienojās kopīgā dejā, bet atmiņai par skaisto notikumu tapa kopīgs foto. Baudot šampanieti un mielojoties ar svētku kūku, raisījās sarunas par piedzīvoto kopdzīves laikā.

 

Liānas Lilenblates-Sipko teksts

Foto: Māris Možvillo

[Not a valid template]