Aloja

Alojas novada sporta skola lepojas ar sasniegumiem futbolā

E.A.Sorokins

Jau vairākus gadus Vidzemes Jaunatnes futbola centra “Staicele”, tagad Alojas novada sporta skolas talantīgākie audzēkņi tiek ievēroti Latvijas mērogā un uzaicināti uz Futbola akadēmijas Talantu skatēm un LFF jaunatnes izlašu treniņnometnēm.

 

Iepriekšējos gados Futbola akadēmijas Talantu skatēs ir piedalījušies mūsu skolas audzēkņi Alvis Jaunzems, Jānis Mariss Taulavičus, Ronalds Līsmanis, Emils Arturs Nazarovs, Māris Barkovskis, Klāvs Grosbergs un Rauls Bārbalis. Visi ir trenera Jāņa Valaņina audzēkņi.

 

Mūsu audzēkņu augstākais sasniegums ir izsaukums uz Latvijas jaunatnes futbola izlases treniņnometni. Līdz šim šādu izsaukumu bija saņēmis tikai Alvis Jaunzems. Šobrīd varam lepoties ar to, ka tika saņemts izsaukums Emīlam Artūram Sorokinam 21.oktobrī ierasties uz Latvijas U – 16 jauniešu futbola izlases treniņnometni Rīgā. Divas dienas norisinājās aktīvi treniņi, bet trešajā dienā notika savstarpējas futbola sacensības. Treniņnometnē Emīlam bija iespēja arī spēlēt boulingu.

 

Līdz šiem sasniegumam Emīls nenokļuva pēkšņi, bet pakāpeniski – maijā viņš saņēma LFF uzaicinājumu un piedalījās U-15 vecuma grupas futbolistu un vārtsargu Talantu skatē. Acīmredzot viņa veikums tika ievērots, un 1.jūnijā no Latvijas Futbola federācijas atkal tika saņemts izsaukums ierasties uz FA “Kausa izcīņas – 2016” U–15 turnīru JFC “Vidzeme” sastāvā.

 

Treneris Jānis Valaņins ir gandarīts par sava audzēkņa sasniegumiem, jo šādās treniņnometnēs un Talantu skatēs tiek uzņemti tikai paši labākie jaunie futbolisti no visas Latvijas.

 

Alojas novada sporta skolas kolektīvs lepojas ar Emīla sasniegumiem un priecājas par treneri Jāni Valaņinu, kura profesionālais darbs nes rezultātus, jo katru gadu kāds no audzēkņiem tiek uzaicināts piedalīties LFF projektos. Uz šiem sasniegumiem esam gājuši daudzu gadu garumā, cītīgi darbojoties katrā treniņā. Arī jaunie futbolisti, kuri katru dienu nāk uz treniņiem un cītīgi strādā, uzklausot savu treneru vērtīgos padomus, nākotnē veiks ierakstus Latvijas futbola vēsturē. Novēlam izturību un mērķtiecību treniņos un spožus panākumus spēlēs Emīlam un visiem mūsu novada futbolistiem.

 

Alojas novada sporta skolas direktore

Inga Konrāde