Aloja

LAD uzsāk lauku bloku/ainavu elementu precizēšanu

Lauku atbalsta dienests informē klientus, ka 3. februārī uzsāka lauku bloku / ainavu elementu precizēšanu 2017.gadam. Precizēšanas pieprasījumus varēs iesniegt līdz šā gada 1.aprīlim.

 

Precizēšanas pieprasījumi jāiesniedz tikai tad, ka klients vēlas iekļaut lauku blokā jau sakoptu platību, pievienot jaunus ainavas elementus vai no lauku bloka izņemt neapsaimniekotu platību. Platībai ir jābūt sakoptai uz lauku bloka precizēšanas pieprasījuma iesniegšanas brīdi, jo tā tiks apsekota arī dabā. Ja tā nebūs sakopta, tā netiks iekļauta lauku blokā un sezonas laikā netiks veikta atkārtota platības apsekošana.

 

Ņemot vērā kļūdas, ko klienti pieļāva iepriekšējā gadā, LAD atgādina, ka minētais lauku bloku precizēšanas pieprasījums nav iesniegums platību maksājumu saņemšanai 2017.gadā. Vienoto iesniegumu varēs iesniegt šā gada pavasarī, un tā iesniegšanas laikā ārpus lauku bloka varēs pieteikt tikai tādu sakoptu platību, kas ir vismaz 0.30ha.

 

Atgādinām, ka klienti var pārliecinieties par savām apsaimniekotajām platībām LAD ģeogrāfiskajā informācijas sistēmā, kurā ir apkopota aktuālākā informācija par lauksaimniecībā izmantojamo zemi un ainavu elementiem lauku blokos: http://karte.lad.gov.lv/

 

Šogad lauksaimniekiem, kuri saimnieko pa stabilām un dabā identificējamām lauku robežām, varēs izveidot “lauksaimnieku blokus” (arī tie jāiesniedz kā lauku bloku precizējums), lai nošķirtu savas apsaimniekotās platības no kaimiņu apsaimniekotajām platībām. Šī iespēja veidot “lauksaimnieku blokus” ļaus laikā, kad notiks pieteikšanās platību maksājumiem, izvairīties no pieteikto platību pārklāšanās ar kaimiņu pieteiktajām platībām. Plašāka informācija par “lauksaimnieku bloku” veidošanu lasāma LAD mājaslapā publicētajā rokasgrāmatā.

 

Avots: www.lad.gov.lv