Aloja

Tikšanās ar satiksmes ministru Uldi Auguli vieš cerības pabeigt iesākto tranzītielas sakārtošanu Staicelē

23. februārī Alojas novada domes priekšsēdētāja Dace Vilne un izpilddirektora vietnieks saimnieciskajos jautājumos Aivars Krūmiņš Alojā tikās ar satiksmes ministru Uldi Auguli.

D.Vilne pastāstīja ministram par šobrīd paveiktajiem darbiem saistībā ar tranzītielas posma un tilta pār Salacas upi pārbūvi Staicelē uz valsts reģionālā autoceļa P15 Ainaži – Matīši un pārrunāja 3. un 4. kārtas būvniecības finansējuma iespējas. Viņa sarunā uzsvēra pašvaldības finansiālo ieguldījumu projekta 1. un 2. kārtas būvniecībā. Pašreiz ceļa posma sakārtošanā kopumā ieguldīts vairāk nekā 1 miljons eiro, no tā pašvaldības finansējums – vairāk nekā 636 tūkstoši (45%), bet 774 tūkstoši eiro (55%) Satiksmes ministrijas piešķirtā dotācija.  

Plānots, ka projekta pabeigšanai būs nepieciešams vēl vismaz 1 miljons eiro, t.i. 3. kārtai būs nepieciešami nepilni 796 tūkstoši eiro, bet 4. kārtai – ap 331 tūkstoti eiro. Būvniecības trešā kārta paredz sakārtot tranzītielas posmu no tilta līdz Sporta ielai 0,605 km garumā, savukārt ceturtajā kārtā atjaunos posmu no Sporta ielas līdz krustojumam uz graudu kaltēm 0,520 km kopgarumā. Tāpat būs jāparedz ap 8 250 eiro būvuzraudzības un 1050 eiro autoruzraudzības veikšanai.

A.Krūmiņš: “Esam uzrunājuši būvniekus, lūdzot pārskatīt projekta 4. kārtas būvapjomus un samazināt būvniecības aprēķinu izmaksas. Noteikti izpildāmo darbu sarakstā atstāsim ielu apgaismojuma izbūvi, asfalta virskārtas izlīdzināšanu, frēzējot veco un ieklājot jaunu. Tāpat uzbērs apmales un tīrīs grāvjus abās tranzītielas pusēs.

Ministrs apstiprināja, ka par šī ceļa posma sakārtošanu runājis arī ar AS “Latvijas Valsts ceļi” valdes priekšsēdētāju Jāni Langi. Ministrs paskaidroja, ka šobrīd izveidojusies problēma ar iepirkumu veikšanu ceļu būvniecības jomā Latvijā. Bez rezultāta noslēgušies jau 4 iepirkumi, jo augušas darbu izmaksas, ko radījis bitumena materiāla un degvielas cenu izmaksu kāpums, tāpat darba algu pieaugums.”

Precīzāka informācija par pieejamo finansējumu būs zināma šīs vasaras beigās, kad noslēgsies iepirkumu procedūras. Prognozes rāda, ka nākamā gada plānošanas periodā finansējums Staiceles tranzītielas sakārtošanai tiks paredzēts. Iepriekš šo pašu informāciju sarunā ar pašvaldības vadību apstiprināja arī J. Lange.

 

Sagatavoja

Liāna Lilenblate-Sipko,

Alojas novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste