Aloja

Aicinām balsot par zīmējumu konkursa “Mana novada dārgakmens – gada būve” darbiem

Latvijas nākotne ir mūsu bērnos. Izglītotos, čaklos un atsaucīgos, kuri Latvijas labās būves izmantos vēl ilgi pēc mums. Tāpēc svarīgas ir viņu domas. Tāpēc skates “Gada labākā būve Latvijā 2016” organizatori aicināja bērnus un jauniešus vecumā līdz 16 gadiem novērtēt skaisto un noderīgo savā apkārtnē un piedalīties zīmējumu konkursā “Mana novada dārgakmens – gada būve”.

Ir iesniegti 129 darbi, kurus varēs apskatīt skates “Gada labākā būve Latvijā 2016” finālā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 30. martā.

 

“Esam no mazas lauku skolas un zīmējumu konkursā par labāko būvi piedalāmies tāpēc, ka savu ceļu gaidījām vairākus desmitus gadu. Mūsu ceļa asfaltēšanu vērojām katru dienu. Skatījāmies visas mašīnas un mēģinājām tās uzzīmēt. Pagājušā gada rudenī beidzot sagaidījām skaisto ceļu. Pilsētniekiem, kuri pieraduši pie asfaltētiem ceļiem, nesaprast, par ko mēs priecājamies. Mēs sakām: tā ir gadsimta būve!” Skates “Gada labākā būve Latvijā 2016” bērnu zīmējumu konkursa “Mana novada dārgakmens – gada būve” organizatoriem raksta Vecsaules pamatskolas skolotāja Inga Cepure un viņas skolēni. Šie bērni zīmējuši teju vai katru  būvnieku kustību.

 

Visi zīmējumu konkursa “Mana novada dārgakmens – gada būve” darbi ir apskatāmi skates “Gada labākā būve” Facebook lapā www.facebook.com/gadabuve.

 

Labākie zīmējumi tiks publicēti gadagrāmatā „Gada labākā būve Latvijā 2016”. Dzīvas, krāsainas, iedvesmas pilnas liecības no Kuldīgas, Bauskas, Jaunsilavas, Daugavpils, Jūrmalas, Vecsaules, Alojas, Līvbērzes, Ventspils un Lādezera.

 

Lūdzu, atbalstiet bērnus un līdz 4. martam nobalsojiet par viņu zīmējumiem www.facebook.com/gadabuve!  Aiciniet balsot arī citus!

Latvijas Būvinženieru savienība