Aloja

Novada komunālajai saimniecībai izraudzīts jauns vadītājs

Pagājušonedēļ pašvaldības uzņēmumā Alojas novada Saimniekserviss darbu sāka tā jaunais vadītājs. Konkursam uz vakanto kapitālsabiedrības valdes locekļa amatu pieteicās trīs pretendenti. Kandidātu izvērtēšanas komisija par piemērotāko atzina salacgrīvieti Tomasu Lembertu. Viņš pēdējo desmit gadu laikā strādājis vadošos amatos valsts un privātā sektora uzņēmumos. Vadījis SIA Salacas Termināls, kas Salacgrīvas ostā nodarbojās ar kravas kuģu iekraušanas un izkraušanas darbiem. Bijis direktors arī SIA Green Energy, kas nodarbojās ar kurināmās šķeldas iepirkšanu un loģistiku. Vairākus gadus vadījis arī Valsts Ieņēmuma dienesta pārziņā esošos Ainažu un Salacgrīvas muitas punktus. T.Lemberts Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis ekonomista kvalifikāciju uzņēmējdarbības vadībā, bet pirms tam izglītojies muitas vadīšanā un nodokļos.

 

Sākumā jaunais vadītājs iecerējis apsekot uzņēmuma pārziņā esošo saimniecību, īpašumus un izstrādāt plānu tā uzturēšanai un turpmākai attīstībai. Tāpat plānots, ka tiks rīkotas tikšanās ar iedzīvotājiem, lai izzinātu, kādus pakalpojumus būtu nepieciešams piedāvāt papildus jau esošajiem. Viņš solās pārskatīt arī štatu sarakstu, darbinieku noslogojumu un atalgojumu.

 

Jautāts, kādā veidā plāno strādāt ar parādniekiem, kuru nesamaksātais iecirtis pamatīgu robu uzņēmuma budžetā, viņš sola intensīvāk pievērsties šim jautājumam. Uzskatu, ka par maz līdz šim pie tā ticis strādāts. Iedzīvotājiem jāsaprot, ja par pakalpojumu nemaksā, tas atstāj sliktu iespaidu uz pakalpojuma kvalitāti. Līdz ar to mēs nevaram ieguldīt līdzekļus inventāra un pakalpojuma uzlabošanā. – spriež sarunbiedrs. Tāpat komunālās saimniecības vadītājs iecerējis strādāt pie tā, lai uzlabotu uzņēmuma reputāciju. Viņš arī nepiekrīt sabiedrībā izskanējušām runām, ka komunālo pakalpojumu cenas būtu pārlieku uzpūstas, – Cenas šobrīd ir augstas un tās vēl arvien aug dažādās pakalpojumu jomās. Ja iedzīvotājs šodien pakalpojumu grib saņemt par iespējami zemāku cenu, tad viņš riskē ar to, ka pakalpojumu var nesaņemt rīt. Ja uzņēmumam nebūs līdzekļu, ar ko uzturēt materiālo bāzi, var pienākt brīdis, ka attiecīgo pakalpojumu nāksies pasūtīt no Valmieras, Salacgrīvas vai pat Rīgas. Un tas būs nesalīdzināmi dārgāk nekā šobrīd. Manuprāt, ūdens un kanalizāciju tarifu pazemināšana būtu iespējama, ja iedzīvotāji naskāk pieslēgtos izbūvētajām ūdensapgādes komunikācijām. T.Lemberts nesola krasus uzlabojumus saimniecībā jau rīt vai parīt. Viņaprāt, uzņēmumā pārāk ilgu laiku nav nekas ieguldīts. Attīstība notiks pakāpeniski. Viņš spriež, ka nāksies meklēt papildu finansējums, lai uzņēmumu attīstītu. Situācijas uzlabošanai nelīdzēs vien ar to, ka atgūs parādnieku neatmaksāto daļu.

 

Liānas Lilenblates-Sipko

Alojas novada domes

sabiedrisko attiecību speciāliste