Aloja

Sveiktas novada jaundzimušo ģimenes

18.martā Alojas kultūras namā uz tradicionālo pasākumu „Bērniņš ienācis pasaulē” pulcējās novada ģimenes, kuras pēdējā pusgada laikā sagaidījušas savas jaunākās atvasītes. Ar pievienošanos novada saimei šoreiz sveica 21 mazulīti, taču uz pasākumu bija ieradušās 19 ģimenes.

 

Pasākuma dalībniekus sveica novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas p.i. Inga Neimane un speciāliste Ilga Šmite. Jaundzimušajiem un viņu vecākiem tika pasniegtas apliecības un vienreizējs pašvaldības pabalsts 100 eiro apmērā, ziedi un adīti zābaciņi, kurus darinājušas Staiceles rokdarbnieces Laila Līsmane, Inga Neimane un Indra Jaunzeme. Par jauku atmosfēru gādāja Monta Meldere, kura dziedāja un uz akustiskās ģitāras spēlēja šūpuļdziesmas. Tradicionāli par katru mazulīti tika iedegta svecīte un ģimenes piedalījās arī simboliska novada jaundzimušo koka veidošanā, atstājot tā zaros pa zaļai lapiņai – pirkstu nospiedumam.

 

Sanākušajiem mīļus apsveikuma vārdus teica Alojas novada domes priekšsēdētāja Dace Vilne un visu novada pārvalžu vārdā klātesošos uzrunāja Brīvzemnieku pagasta pārvaldes vadītāja Dace Tauriņa.

 

Zane Landsmane

Liānas Lilenblates – Sipko foto