Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojās Raimonds Strokšs

24.maijā Staiceles pilsētas bibliotēkā valdīja sportiska gaisotne. Bibliotēkā viesojās divkārtējais Latvijas čempions autorallijā Raimonds Strokšs, cilvēks, kurš uz Latviju ir atvedis pasaules mēroga auto sporta pasākumus – Eiropas rallija čempionātu un pasaules rallijkrosa čempionāta posmu. Autoralliju organizators, kuru par ieguldīto darbu pazīst autorallisti visā pasaulē, kurš par savu darbu ir saņēmis ne tikai atzinīgas uzslavas, bet arī balvu no Starptautiskās automobiļu federācijas par 2016. gadā vislabāk noorganizēto rallijkrosa posmu Latvijā, Biķerniekos.

 

Savu stāstījumu, nu jau bijušais autorallists, sāka ar atmiņām par pirmās krosa mašīnas iegādi, kurā galveno lomu nospēlēja pilnīga nejaušība un vasarā pie tēva nopelnītā nauda. Pastāstīja, ka braucis gan autokrosā, gan rallijos, gan kā plūcis laurus vēsturiskajā rallijā Montekarlo. Dzīvei ievirzoties citās sliedēs, pilnībā pievērsies autoralliju organizēšanai un vadīšanai. Stāstīja kā piekritis pārņemt Talsu autorallija organizēšanu. Atklāja, kas bija tas, kas pamudināja pavērst skatu Eiropas un pasaules virzienā un saprast, ka šādi čempionāta posmi var notikt arī Latvijā.

 

Savu darbu Raimonds Strokšs uzskata par sirdsdarbu, tāpēc arī neskopojās ar padomiem jauniešiem no Staiceles sporta profesionālās vidusskolas. Jauniešiem pastāstīja par rallija organizatorisko pusi, kuru mēs ikdienā neredzam un nejūtam. Skaidroja, cik tas ir sarežģīts process, sākot jau ar dokumentu saskaņošanu ar katru privātmājas īpašnieku, kuru skar autorallija 120 km garā trase, un pēdējām atskaitēm sacensību sponsoriem. Process, kurš prasa zināšanas pilnīgi visās jomās, prasa precizitāti un pilnīgu atbildību no katra sacensībām piesaistītā darbinieka. Organizators tomēr uzsvēra, ka visu atsver gandarījums par perfekti padarīto darbu, pateicības gan no sportistiem, gan skatītājiem.

 

Šī tikšanās reize pierādīja, ka Latvija ne tikai iziet pasaulē, bet Eiropa un pasaule ienāk Latvijā. To panākt var tikai cilvēki, kas deg par savu lietu!

 

Anita Strokša, Staiceles pilsētas bibliotēkas vadītāja