Aloja

Alojas pilsētas svētku pieturzīmes un fotomirkļi

8. jūlijā Alojā atzīmēja pilsētas svētkus “Līdz jūrai 20 jūdzes”. Rīts sākās ar svētku tirgu Rīgas ielā, bet vēlāk ģimenes ar bērniem pulcējās rotaļu laukumā pie Alojas Ausekļa vidusskolas, kur norisinājās spēles kopā ar bebru un zaķi (lielās maskas). Jautrība sita augstu vilni arī piepūšamajās atrakcijās. Savukārt Alojas kultūras namā PII “Auseklītis” audzēkņi kopā ar skolotājām izrādīja fragmentu no grāmatas “Pepija Garzeķe”.

 

Tie, kuri vēlējās iepazīt Aloju un tuvāko apkārtni, tūrisma speciālistes Ineses Timermanes un Alojas muzeja vadītājas Līgas Modernieces vadībā devās organizētā ekskursijā.  Asāku sajūtu cienītāji izmēģināja spēkus SIA “PanCars” organizētajā rallijā ar “Fiat” mini automašīnām.

 

Dienas otrajā pusē kultūras namā teātra cienītāji varēja vērot Puikules tautas nama amatierteātra izrādi “Antons izklaidējas”. Vakarā ikviens tika aicināts Alojas Ausekļa vidusskolas parkā klausīties Pociema pūtēju orķestra sniegumu un vērot komandu konkursu par jūras tēmu. Komandas sacentās erudīcijā un jautrības stafetēs, lai iegūtu galveno balvu – braucienu ar jahtu. Galveno balvu ieguva komanda “Pērļu zvejnieces”.

 

Jau no paša rīta Alojas Jaunzemnieku trasē pulcējās motosportisti, kuri sacentās motobraukšanā. Šis bija piektais Latvijas Alternatīvā motosporta asociācijas rīkotais motokrosa posms. Sacensību gars valdīja arī sporta hallē, kur par Alojas vasaras balvu cīnījās tenisisti. Spraigi notikumi risinājās arī šautuvē “Reišmalīši”. Tur norisinājās sacensības šaušanā ar medību ieroci. Paralēli citām svētku aktivitātēm noritēja arī festivāls “Let’s go to Aloja”. Tāpat noritēja arī kapusvētki.

 

Svētku noslēgumā skolas parkā grupas “Novadnieki” spēlētās mūzikas pavadībā dejotgribētāji lustējās zaļumballē.

 

Liānas Lilenblates-Sipko teksts un foto

[Not a valid template]