Aloja

Staiceles vidusskolas mazpulks K. Ulmaņa Pikšās

Staiceles vidusskolas mazpulcēniem mācību gads jau ceturto gadu iesākas ar braucienu uz Dobeles Pikšām, lai kopā ar citiem patriotiski noskaņotiem tautiešiem svinētu Mazpulku organizācijas dibinātāja Kārļa Ulmaņa 140. dzimšanas dienu.

 

Tāpat kā pagājušajā gadā – staicelieši kopā ar mazpulcēniem no 22 Latvijas mazpulkiem veidoja lielu ziedu paklāju. Šoreiz tematika: Lietussargs! Lietussarga idejas autors un kopdarba galvenais organizētājs ir Ziemeru mazpulka vadītājs Jānis Bērtiņš.

 

Ļoti interesanti bija vērot, iepazīt un izmantot mazpulcēniem doto iespēju – tirgoties ar pašu izaudzēto, pašu ceptajiem, vārītajiem un gatavotajiem lauku labumiem. Tiem, kas nepiedalījās tirdziņā bija iespēja iepazīties ar muzeja ekspozīciju un pirmajiem eksponātiem izstādē par mazpulcēniem. Savas zināšanas par mūsu organizācijas dibinātāju K. Ulmani un viņa dzimtajām mājām varējām pārbaudīt, piedaloties konkursā Kārlēna pagalmā.

 

Vēlāk pulcējāmies pie K. Ulmaņa piemiņas akmens, kur svinīgus vēlējumus jauniešiem izteica dažādas uzaicinātās personas – Augusts Brigmanis, Guntis Ulmanis. Tika pasniegtas Kārļa Ulmaņa stipendijas Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentiem par godprātīgu, izcilu studiju darbu un sasniegumiem zinātnē. Svētkos klātesošos sveica jauktais koris PaSaulei. Arī mazpulcēni priecēja pasākuma dalībniekus ar sagatavoto priekšnesumu par tēmu Manas 100 tautasdziesmas.

 

Pasākuma noslēgumā tikām cienāti ar gardo miežu-kartupeļu putru. Vēl pirms došanās mājup muzikālu sveicienu svētkos sniedza ansamblis Dobeles zemessargi.

 

Paldies Staiceles vidusskolas direktorei Sandrai Brokānei par iespēju mazpulcēniem piedalīties šajā pasākumā. Sirsnīgs paldies mazpulcēnu vecākiem, kas atbalsta savas atvasītes pulciņa aktivitātēs.

 

Nedomāsim, ka ar vārdiem vien pietiek. Simts un tūkstoškārt svarīgāks par visiem vārdiem ir piemērs un priekšzīme. (Kārlis Ulmanis.)

 

Lai mums visiem izdodas saglabāt mīlestību uz dzimto zemi, darba tikumu, lai nepietrūkst ticības sev un saviem spēkiem! Augsim Latvijai!

 

Anda Timermane,

Staiceles vidusskolas mazpulku vadītāja
[Not a valid template]