Aloja

“Koksnes hakatons vedīs mūs brīnumainajā koka pasaulē – aicināti pieteikties uzņēmēji, dizaineri un koksnes nozares interesenti!”

1920 x 1080No 20. līdz 22. oktobrim “Garage48 Wood” hakatons vedīs mūs brīnumainajā koka pasaulē! “Garage48 Wood” hakatona mērķis ir izveidot reālas lietas no koka, kuras palīdz risināt problēmas kokapstrādē un koka mēbeļu ražošanā. Pasākuma laikā kopā tiks savesti kokapstrādes uzņēmumu pārstāvji, industriālie dizaineri, arhitekti, inženieri, galdnieki, kā arī šo nozaru studenti un citi kokapstrādes burvji. Ļaujies radošumam un izgudrotāja priekam no maza izmēra dizaina elementiem līdz pat mēbelei, koka mājas detaļai vai reālas ēkas maketam.

 

Šis 48 stundu piedzīvojums norisināsies Veru novada arodapmācības centrā, Igaunijā.

 

Piedalīties tiek aicināti dizaineri, arhitekti, galdnieki, tehnologi, konstruktori, inženieri, kokapstrādes profesionāļi un speciālisti, lai ieurbtos līdz kodolam kokā un 48 stundu laikā izstrādātu jauna produkta prototipu. Hakatona laikā darbu vadīs kokapstrādes industrijas mentori, būs pieejamas Veru novada arodapmācības centra darbnīcas, instrumenti, aprīkojums (ieskaitot dažādus kokmateriālus) un darba komanda, lai līdz svētdienas vakaram  ideju pārvērstu realitātē, izgatavojot satriecošu demo produkta versiju.

 

Kādas iemaņas sagaidām no dalībniekiem:

  • Dizaineris/Arhitekts – redzējums par produktu vizuāli un sajūtās, pārraudzīt, lai tas būtu lietotājam ērts. Spēja idejas pārnest zīmējumos un modelī.
  • Galdnieks – izprot zīmējumus/skices un balstoties uz tiem, prot izstrādāt pareizas daļas.
  • Tehnologs– pazīst materiālu, tehniskās iekārtas, spēj noteikt labāko veidu dažādu daļu izgatavošanai.
  • Konstruktors – spēj rast veidu, kā vislabāk samontēt izstrādātās detaļas.  
  • Inženieris –prot izstrādāt izturīgu un stipru prototipu ciešā sadarbībā ar dizaineri/arhitektu. Spēj idejas pārnest zīmējumos un modeļos.
  • Kokapstrādes speciālisti/profesionāļi – ikdienā strādā kokapstrādes vai mēbeļu izgatavošanas industrijā un pārzina industrijas procesus.

 

Augstākminētās prasības ir nepieciešamas, lai speciālistiem sadarbojoties izstrādātu vislabāko,  iespējamo prototipu.

 

Vietu skaits ir ierobežots! Rīkojies ātri un nodrošini sev vietu: https://piletimasin.ee/garage48-wood

Vairāk informācijas mājas lapā: http://garage48.ee/events/garage48-wood

Ja rodas kādi jautājumi, raksti uz wood@garage48.org

 

Pasākumu organizē Garage48, Kokapstrādes un mēbeļu ražošanas centrs Igaunijā Tsenter – Puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskus / un Vidzemes plānošanas reģions- projektā kokapstrādes un mēbeļu industrijas produktu inovācijas un eksports Veru apgabalā un Vidzemes plānošanas reģionā, programmas Latvijas-Igaunijas pārrobežu sadarbības ietvaros (https://estlat.eu/en/estlat-results/wood-and-furniture.html).

 

Māra Rudīte

Vidzemes plānošanas reģions

sabiedrisko attiecību speciāliste

projekts “Koksne un mēbeles”

Mob. 26454562

mara.rudite@vidzeme.lv