Aloja

Sākusies pieteikšanās Valmieras Pilsētas Čempionātam basketbolā

No 1. novembra līdz 15. novembrim Valmierā sākusies pieteikšanās amatieru basketbola turnīram – Valmieras Pilsētas čempionāts basketbolā 2017./2018. Turpinot ieviestās tradīcijas, arī šajā sezonā turnīrs plānots divu līgu ietvaros – “1. līga” un “35+ līga”. Šajā gadā turnīrs iesāksies vēlāk, kā ierasti, kas saistīts ar Valmieras 5. vidusskolas rekonstrukciju, bet tas nemazinās turnīra apmērus un dalībnieku vēlmi brīvo laiku pavadīt sportojot un piekopjot veselīgu dzīvesveidu sacenšoties amatieru līmenī. Turnīra sākums plānots decembrī un par visām noteikumu izmaiņām tiks lems komandas pārstāvji sapulcē pēc pieteikšanās termiņa beigām.

 

Turnīra norise plānota no 2017. gada decembra līdz nākamā gada aprīļa mēneša , kad tiks noskaidroti šī gada turnīra čempioni. “1.līgā” drīkst startēt amatieri, kas nestartē LBL1 vai citās augstākās basketbola līgās, savukārt “35+ līgā” aicināts piedalīties jebkurš, kurš sasniedzis noteikto vecuma robežu, kā arī vairākus gadus nav profesionāli nodarbojies ar basketbolu. Dalībnieki pieteikties turnīram var līdz šī gada 15. novembrim, pēc kura tiks veidota komandu pārstāvju tikšanās, lai atrunātu turnīra nianses. Šajā sezonā turnīra sākumu ietekmējusi Valmieras 5. vidusskolas sporta zāles rekonstrukcija, kas aizkavējusi turnīra ierasto sākumu.

 

Pagājušajā gadā Valmieras pilsētas čempionātā kopā startēja 17 komandas, kas bija pēdējo gadu dalībnieku rekords. 1.līgā pirmo vietu izcīnīja komanda “Valmiera Glass”, kas finālā uzveica “Rūjiena” komandu. Cīņā par trešo vietu bronzas godalgas izcīnīja “Beverīnas kuiļi” komanda. 35+ līgā par pirmoreiz par čempioniem kļuva viesi no Smiltenes, kas finālā pieveica  “Old Crabs/Limbaži”, bet trešo vietu izcīnīja komanda “Veikals Pus12”. Kopā aizvadītajā gadā turnīrā tika aizvadītas vairāk kā 100 spēles.

 

Turnīram aicinātas pieteikties visi interesenti no Valmieras un tuvākās apkaimes, kā arī Vidzemes reģiona pilsētām. Citu novadu komandas Valmieras Pilsētas čempionātā jau ir ierasta prakse un komandas arī atkārtoti ņem dalību nākamajos turnīros. Sīkāka informācija par niansēm un pieteikšanos turnīram var iegūt turnīra nolikumā vai arī griežoties pie turnīra organizatora Sanda Bukša rakstot uz e-pastu: sandis.bukss@va.lv.

 

Valmieras Pilsētas čempionātu basketbolā organizē Biedrība „Basketbola klubs „Vidzeme””  sadarbībā ar Valmieras Pilsētas pašvaldību un citiem atbalstītājiem. Vairāk par norisi turnīrā varēs sekot basket.lv mājaslapas sadaļā „turnīri”, kur būs pieejama plaša informācija par turnīra norisi, veiksmīgākajiem spēlētājiem, kā arī citām aktualitātēm.

 

Sandis Bukšs

Valmieras Pilsētas čempionāts organizators