Aloja

Blakusvāģu komanda noslēdz sezonu

Screenshot_2017-08-14-19-42-48-1

Ir noslēgusies kārtējā sezona blakusvāģu motosportā. Šosezon komanda, Jānis un Ģirts, piedalījās Latvijas Čempionātā, Lietuvas Čempionātā un divos Pasaules Čempionāta posmos Stelpē un Ķegumā. Latvijas Čempionāta septiņu posmu kopvērtējumā komandas braucēji starp Baltijas labākajiem braucējiem ierindojās 9.vietā. Lietuvas Čempionātā aizvadīti pieci posmi, sasniedzot godpilno 3.vietu.

 

Viskarstāk šajā sezonā abiem braucējiem bija Pasaules Čempionāta posmos. Tehniskas neveiksmes Ķegumā piemeklēja jau pirms kvalifikācijas brauciena, līdz ar to, liedzot iespēju parādīt sevi trasē. Stelpē, kad visapkārt virmoja īsts sportistu gars, arī mūsējiem izdevās sevi pierādīt. Izdevās kvalificēties kā 24-tajiem, bet atkal brīvajā treniņā pirms finālbraucieniem smagi pievīla tehnika, izjuka motors.

 

Šajā sezonā piedzīvotas daudz tehnisku ķibeļu, pāris smagu kritienu, bet neatlaidība ir abu sportistu spēcīgākais ierocis. Ir iegādāts jauns mocītis. Baltijas vadošo braucēju spēkrats. Tāpēc sportisti, Jānis un Ģirts, jo vairāk saprot, ka nevarēs likt vilties saviem faniem un vispirms jau sev!   

            

2018. gada sezonā nolemts braukt Latvijas Čempionātā, Igaunijas Čempionātā un Pasaules Čempionāta posmos Latvijā un Igaunijā. Vislielākais paldies abu sportistu ģimenēm par nesavtīgu atbalstu. Paldies visiem, kuri sekoja blakusvāģu ekipāžas gaitām, bet īpaši pateicamies Aleksandram Leimanim, Andrim Bičkovskim un vislielākais paldies Alvim Tribockim no Ogres. Kā arī paldies par atbalstu SIA „Lacsed’’, SIA ”Lemminkainen Latvija’’, ’’TD&A’’, SIA ’’Cramo’’ un ’’CamkLatgale’’.

Tiksimies jaunajā sezonā!

 

Lana Berga – Sedleniece

Foto no personīgā arhīva, www.lamsf.lv