Aloja

Mārtiņdienas svinības PII “Auseklītis”

IMG_2221

9. novembrī PII “Auseklītis” Alojā un 10. novembrī Vilzēnu struktūrvienībā norisinājās Mārtiņdienas jautrais brīdis “Mārtiņbērni – ķekatās!”. Audzinātājas kopā ar bērniem dziedāja un gāja rotaļās.

Visi dalībnieki bija tērpušies  maskās. Bērni attēloja dažādus dzīvniekus un pat  raganiņu. Audzinātājas bija tērpušās lapsas, čigānietes un zaķa maskās. Bērniem līdzi dancoja un dziedāja arī  saimniece.

Bērni darbojās arī praktiski. Viņi rādīja savu veiklību pupiņu, kastaņu un čiekuru šķirošanā. Visi vārīja ”pelnu putru”. Kurš to pirmo vārdu sacīja, tas acīm ciet nobaudīja kādu no sagatavotajām vitamīnu veltēm (cidoniju un ķirbju sukādes, burkānus, kāļus ). Kopīgi skaitījām dzejoļus, dziedājām  dziesmas, muzicējām, stāstījām ticējumus, noskaidrojām Mārtiņdienas svarīgumu latviešu folklorā. Pasākuma nobeigumā bērni izrādīja savas unikālās maskas masku gājienā.

Savukārt novada domes ēkā viesojās mārtiņbērni no Alojas bērnudārza vecākās grupas kopā ar skolotājām Līgu un Zandu. Paldies par līksmību un izdancināšanu!

Paldies vecākiem, par sagatavotajām un pārdomātajām maskām!