Aloja

Vidzemes reģiona vicečempions vieglatlētikā Markuss Ķirsis

24.novembrī Alojas Ausekļa vidusskolas audzēkņi, kuri nodarbojas ar vieglatlētiku manis vadītajā grupiņā, piedalījās Vidzemes reģiona sporta skolu sacensībās vieglatlētikā.

 

Dalībnieki bija sabraukuši no visas Latvijas – Valmieras, Valkas, Smiltenes, Gulbenes, Ogres, Siguldas, Limbažu un Salacgrīvas, Dobeles, Rūjienas, Alūksnes, Cēsu, Ķekavas, Salaspils un Arkādija (Rīgas) – sporta skolām, kā arī sportisti no Igaunijas – Valgas.

 

No mūsu skolas audzēkņi pārstāvēja 2 vecuma grupas „C” un „D” 13 skolēnu sastāvā – seši zēni un septiņas meitenes. Sacensībās piedalījās Markuss Ķirsis, Edgars Irbe, Renārs Rumjancevs, Endijs Pļaviņš, Kristīne Oinaskova, Žanete Škarsta, Samanta Ududa, Krista Fiļipova, Rēzija Bartkēviča, Jānis Siktārs, Eva Bitmane, Amanda Dene un Eduards Bitmanis. Rezultāts bija ļoti iepriecinošs, kaut gan varēja būt vēl labāk, jo Renārs startēja ar kājas traumu, bet Eva, skrienot distances ceļu, aizšķērsoja Gulbenes skrējēju tajā brīdī, kad viņa izvirzījās otrajā vietā un līdz vadošai sportistei bija palikuši vien 3 – 4 metri, rezultātā – kritiens, un skrējiens beidzās.

 

Taču kopumā rezultāti ir labi. Markuss ieguva 2.vietu augstlēkšanā (1,65 m) no 12 dalībniekiem, 3.vietu tāllēkšanā (5,04m) no 25 dalībniekiem un 5.vietu lodes grūšanā no 13 dalībniekiem. Eva ieguva 10.vietu 60 m skrējienā no 80 dalībniekiem un 7.vietu tāllēkšanā no 59 dalībniekiem, Žanetei 6.vieta 800 m skrējienā un 8.vieta augstlēkšanā, Amanda ieguva  6.vietu lodes grūšanā no 23 dalībniekiem, protams, arī pārējie audzēkņi startēja iespēju robežās.

 

Novēlu visiem vēl cītīgāk trenēties un vasarā startēt jau Latvijas čempionātā ar labiem sasniegumiem.

 

Sporta skolotājs Imants Dalka

Vieglatletika