Aloja

Novada skolēniem labi panākumi angļu valodā rudens semestrī

1.decembrī no Limbažiem, kur norisinājās angļu valodas valsts 47.olimpiādes otrais posms Alojas, Limbažu un Salacgrīvas novadu 10.–12.klašu skolēniem,  ar iegūtu 1.vietu atgriezās Alojas Ausekļa vidusskolas (AAV) 12.klases skolniece Elīza Cepurniece (sk.V.Tiltiņa). Ar uzdevumiem no klasiskajiem angļu literārajiem darbiem sekmīgi bija veicies arī AAV 12.klases skolēnam Klāvam Elsiņam (sk.V.Tiltiņa) un 10.klases skolniecei Keitai Možvillo (sk.V.Tiltiņa). Viņiem abiem atzinība.

 

Pirms tam, 22. novembrī, tika rīkota Alojas novada 10.-12. klašu skolēnu angļu valodas olimpiāde, lai, saskaņā ar nākamo posmu, noskaidrotu erudītākos lasīšanas un valodas lietojuma uzdevumos.  1.vietu ieguva AAV 12.klases skolēns Klāvs Elsiņš, 2.vieta Lindai Brokai (Staiceles sporta profesionālā vidusskola, 12.kl., sk.V.Lūse), 3.vieta Elīzai Cepurniecei no AAV un Valtam Rinaldam Kokinam (AAV, 10.klase, sk. V.Tiltiņa).

 

Prieks, ka pēc gandrīz desmit gadu pārtraukuma, šajā mācību gadā valsts tomēr atkal organizēja angļu valodas un literatūras olimpiādi vidusskolēniem. Cerams, ka tradīcija tiks turpināta.

 

Vineta Tiltiņa

Alojas novada valodu metodiskās apvienības vadītāja